Eper is, ketchup is! – Különleges recept a finom gyümölcsből
Ha ketchup, akkor paradicsom, ha lekvár, akkor pedig eper. A kettő kombinációjáról eddig nemigen hallottunk. Pedig létezik, és érdekes, és még talán finom is. Mi az hogy talán? Mi az, hogy finom? Isteni!
Ki mondta, hogy a finom húsok és a gyümölcsök nem kombinálhatóak? Gondoljunk csak az aszalt szilvával töltött husikra. De ez a szuper epres ketchup is remekül passzol a különféle húsokhoz. Az alapja ennek is a paradicsom, de az eper szuperül feldobja! Íme, a hozzávalók:
fél kg eper (megpucolva, félbe vágva)
fél kg paradicsom
5 dkg nádcukor
1 db hagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl ananászlé
1 dl almalé
őrölt paprika
cayennebors
egy evőkanál almaecet
A cukrot egy edényben karamellizáljuk, majd rádobjuk a megpucolt, felkockázott hagymát és azzal tovább pirítjuk. Ehhez menjen egy evőkanál sűrített paradicsom, majd a fél kilogramm paradicsom, amit szintén megpucoltunk, felkockáztunk. Erre mehet fél evőkanál őrölt paprika, majd az 1 dl almalé és ananászlé. Az egészet fél óráig főzzük lassú tűzön, majd dobjuk bele az epret, borsot, almaecetet. Az egészet pürésítsük, majd érdemes egy szitán is átszűrni, hogy teljesen homogén masszát kapjunk.
Forrás: t-online.de