2024.01.25. 17:51:32 6650 254

Ez a gyümölcs a fogyást is segíti
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a citrusfélék családjába tartozó gyümölcs, nemcsak frissítő ízű, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. A színpompás narancssárga, rózsaszín vagy vöröses húsú grapefruitot az egész világon kedvelik, széles körben elterjedt mind a konyhában, mind az egészségmegőrzés területén. Ismerjük meg hát alaposabban!

Grapefruit - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grapefruit

A grapefruit eredetéről nincs pontos információnk, de úgy gondolják, hogy a Karib-térségben, valószínűleg Barbadoson termett először a 18. században, amikor az itt élők különböző citrusféléket keresztezésével próbálkoztak. A nevét a gyümölcs érésének módjáról kapta, hiszen a gyümölcs fürtjei hasonlítanak a szőlőéhez(grape).

A grapefruit rendkívül tápláló, és tele van olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek pozitív hatást gyakorolnak az egészségünkre. Egy átlagos méretű grapefruit biztosítja a napi C-vitamin-szükséglet egy jó részét, és jelentős mennyiségű rostot, A-vitamint, káliumot és antioxidánsokat tartalmaz.

Egészségügyi előnyei

Az immunrendszer erősítése:

A magas C-vitamin-tartalom segíthet erősíteni az immunrendszert, növelve a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben.

A fogyás támogatója:

A grapefruit alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt kiváló választás lehet a fogyókúrázók számára. Több tanulmány is azt mutatja, hogy a grapefruit fogyasztása segíthet csökkenteni a testsúlyt, természetesen egy egészséges életmód követése mellett.

Vesekőképződés ellen:

Tanulmányok azt bizonyítják, hogy a grapefruit hatékony lehet a vesekőképződés megelőzésében, egyrészt, mert nagymértékben fokozza a vizelet-elválasztást, másrészt jelentősen növeli a citromsav vizeletbe történő kiválasztását, ezáltal olyan körülményeket teremt, mely nem teszi lehetővé a kőképződést. A grapefruit levének rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a fájdalmas, kő okozta vesegörcsöket és azok következményeit.

A szív- és érrendszer egészsége:

A kálium, a rostok és az antioxidánsok kombinációja támogathatja a szív- és érrendszer egészségét, csökkentve a magas vérnyomás és a koleszterinszint kialakulásának kockázatát.

A cukorbetegség megelőzése:

Néhány kutatás azt sugallja, hogy a rendszeres grapefruit fogyasztás csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és segíthet a vércukorszint szabályozásában.

A bőr egészsége:

A benne található A-vitamin és antioxidánsok segíthetnek a bőr egészségének megőrzésében, csökkentve az öregedés jeleit.

Jöjjön két ízletes, könnyű grapefruitos recept!

Grapefruit és avokádó saláta:

Keverj össze friss grapefruit szeleteket, avokádót, rukkolát és dióféléket, így egy könnyű, de frissességgel teli ízletes salátát készíthetsz. Locsold meg kevés olívaolajjal és citromlével.

Grapefruit smoothie:

Készíts egy smoothie-t kefirrel vagy joghurttal, friss grapefruitlével és egy kis mézzel. A jégkocka is jól áll neki.

A grapefruit valódi táplálkozási kincs, amely nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Tartsd szem előtt a mértékletességet, különösen, ha gyógyszert szedsz, mivel bizonyos gyógyszerekre negatív hatással lehet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...