2023.07.09. 12:21:26 7495 270

Ezeket az ételeket ne hűtsd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári forróságban igyekszünk mindent a hűtőben tartani, amely több étel esetén valóban indokolt is. Azonban vannak olyan élelmiszerek, amelyeknek a hűtés egyáltalán nem javít az eltarthatóságán, sőt egyenesen ront a helyzetükön. Ugyanis a hideg hőmérséklet ezeknek negatívan befolyásolja az állagát és az ízét. Az alábbi ételeket javasolt szobahőmérsékleten tárolni.

Hűtőszekrény élelmiszerekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hűtőszekrény élelmiszerekkel

Kenyér

A hűtés alapjáraton szárít, éppen ezért a kenyérnek egyáltalán nem tesz jót, mert vagy kiszárad, vagy a nedvességtartalom miatt megpenészedik. Továbbá azt is érdemes tudni, ha sokáig hűtőben tartjuk, akár rágós is lehet. Ajánlatos tehát inkább a kenyértartóban tartani a kenyeret, vagy, ha később is szeretnénk felhasználni, akkor felszeletelve tanácsos lefagyasztani, és a felhasználás pillanatában előszedni, valamint kiolvasztani.

Banán

A banánt meleg éghajlaton termesztik, ezért szobahőmérsékleten sokkal jobban megőrzi tápanyagait. Attól, hogy hűtőben tároljuk a banánt még beindul a sejtkárosodása, gyorsabban barnul és sajnos megváltozhat a textúrája is. Amennyiben, ha nem tudjuk viszonylag rövid időn belül elfogyasztani, célszerű lefagyasztani, hogy megőrizze a tartósságát.

Paradicsom

A paradicsomnak a hűtő a gyilkosa. 12 Celsius-fokos hőmérséklet alatt a paradicsom lényegében elveszítheti az ízanyagainak jelentős részét. A hideg megváltoztatja a zöldség textúráját és lebont bizonyos hártyákat. Ettől pedig a paradicsom lisztes, pépes és ízetlen lehet. Szobahőmérsékleten a konyhapulton tárolva a paradicsom egyenletesen érik és megőrzi finom ízét.

Csokoládé

Az olvadás elkerülése érdekében a csokoládét azonnal a hűtőbe helyezzük. Azonban a csokoládé magába szívhatja a hűtő szagát és bizony a minőségének sem kedvez. Az úgynevezett „cukorvirágzás” akkor következhet be a csokoládén, amikor hosszabb hűtés után kivesszük a hűtőszekrényből és meleg helyen kezdjük tárolni. Ez pedig szemcsés állagot, bevonatot eredményezhet. Amennyiben, ha nincs lehetőség a csokoládét egy sötét, száraz és hűvös helyen tárolni, akkor érdemes egy légmentesen zárt dobozban úgy a hűtőbe helyezni. Így megőrizhetjük textúráját.

Forrás: [egeszsegkalauz.hu](https://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/ezeket-az-eteleket-soha-sem-lenne-sza(bad-a-hutoszekrenybe-tenni/tfwv91j)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...