2022.02.16. 17:25:00 9212 277

Filippínó finomságok reggelire: Kezd gasztrokalanddal a napot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Fülöp-szigeteken az étkezés a kultúra részét képezi, minden egyes alkalom igazi ünnepség a közösség számára. A családtagok kiélvezik, hogy az étkezések során egymás társaságában tölthetik az időt. Az asztalról pedig nem hiányozhat egy nagy tál rizs, amely semleges, mindenféle ízvilágú ételhez párosítható.

Filippínó reggeli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Filippínó reggeli

Kés helyett pedig kanalat használnak, szinte mindenhez! A most következő reggeli fogások – bár a filippínó konyha tartalmaz extrém összetevőket is – teljes mértékben kompatibilis a kontinentális ételeken nevelkedők számára.

Maruya (sült banán)

6 db érett és pépesített banán
1 csésze liszt
1 és fél tk. vanília kivonat
1 db felvert tojás
1 tk. sütőpor
3/4 csésze kristálycukor
1 csésze tej
3/4 csésze étolaj
fél tk. só

  1. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fél csészényit cukorból. Keverés közben fokozatosan add hozzá a pépesített banánt. Add hozzá a tojást, a vanília kivonatot és a tejet is.
  2. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olaj felét. Amikor az olaj felforrósodik, kanalazz bele körülbelül fél csészével a tésztából a serpenyőbe. Süsd mindkét oldalát addig, amíg a színe aranybarna nem lesz. Ezt ismételjük meg a maradék olajjal és tésztával.
  3. A kisült étel mindegyik oldalát forgasd meg a meghagyott kristálycukorban.

Sinangag (fokhagymás sült rizs) tükörtojással

3 ek. növényi olaj
12 gerezd zúzott fokhagyma
4 csésze (jól lecsepegtetett, vagy pár napos) főtt rizs
Negyed tk. só, frissen őrölt bors
Némi vékonyra szeletelt medve- vagy metélőhagyma (a díszítéshez)

  1. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Majd csökkentsd a hőt, és add hozzá a darált fokhagymát. Ezt 2-3 percig kevergetve pirítsd, amíg világos arany színű nem lesz. Óvatosan vedd ki a fokhagymát a serpenyőből, és papírtörlőn hagyd kihűlni.
  2. Tedd bele a főtt rizst a hátramaradt fokhagymás olajhoz, és terítsd ki a rizst úgy, hogy a forró serpenyő minél nagyobb felületét lefedje. Hagyd a rizst kevergetés nélkül főni 3-5 percig, majd jól keverd össze. Ezután újra terítsd szét, és ismételd ezt a két mozzanatot addig, amíg a rizs ízlésed szerint meg nem pirul.
  3. Ha a rizs kellően ropogós, tedd vissza a megpirított fokhagymát a serpenyőbe, fűszerezd sóval és borssal. Végezetül díszítsd friss, szeletelt hagymával.
  4. Ez a köret kiváló tükörtojással együtt fogyasztva.

Champorado (filippínó csokoládés zabpehely)

Az eredeti recept tableát (őrölt és pörkölt kakaóbab tablettát) és rizst ír, de sietős reggelekhez igazítva egy gyorsan elkészíthető variációval szolgálunk most:

1 csésze víz vagy sovány tej
1/3 csésze zabpehely
4 tk. kristálycukor
1 ek. kakaópor
1/4 csésze 18%-os tejszín vagy kókusztej

Keverd össze a vizet, a zabot, a cukrot és a kakaóport egy közepes edényben, majd főzd közepesen magas hőmérsékleten gyakran kevergetve, amíg besűrűsödik, kb. 3-5 perc. Öntsd ki egy tálba és locsold meg tejszínnel.

Karakter: www.chatelaine.com,www.insanelygoodrecipes.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!