Finom leves tavaszi zöldségekből – Szinte főzés nélkül
Egy laktató, de könnyű leves nagy kincs tud lenni, pláne így a tavasz utolsó hónapjában, amikor a nehezebb fogásokat már nem kívánjuk, de a hosszú főzőcskézést is hanyagolnánk. Ha a főszerepben néhány roppanós, zsenge zöldség kap helyet, no, meg egy kis tojás, abból nagy baj nem lehet.
A főzéssel sem kell túl sokat pepecselni, csupán egy kis forralás és már kész is a finomság. Szerezd be a hozzávalókat, készítsd el és már szinte kanalazhatod is:
1,25 l zöldséges alaplé
2 db tojás
15 dkg fehérkenyér, felkockázva
12,5 dkg bébispenót
12,5 dkg zöldborsó (mélyhűtött is jó)
4 levél sóska
3 szál újhagyma
fél csokor turbolya
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
2 db babérlevél
só, bors
A kenyérkockákat pirítsd meg serpenyőben, majd dobd be néhány percre az előmelegített sütőbe, hogy ott is piruljon. A tojást főzd keményre. A megmosott, felszelt spenótot, sóskát, a felkarikázott újhagymát és a cukorborsót tedd egy edénybe. Közben kezd el melegíteni az zöldséges alaplevet, amibe mehet a babérlevél, a citromlé, és a bors. Még forrón önts rá a levet a zöldségekre. Kicsit hagyd kihűlni, majd a sózd, borsozd. Kenyérkockákkal és a tojással tálald.
Forrás: essen-und-trinken.de