2023.07.07. 08:27:00 7314 263

Fogyni szeretnél? – Figyelj a reggelidre (is)!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nap egyik legfontosabb étkezése a reggeli. Van, aki megadja a módját, és időt, energiát, alapanyagot nem sajnálva rittyenti össze és fogyasztja el a napindítót, míg mások a „Csak egy kávé!”, „Csak egy szelet pirítós!” hívei inkább. Hogy melyik a jó megoldás? Hát, valószínűleg az arany középút!

Egészséges reggeli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges reggeli

Pláne akkor, ha szeretnél néhány kilótól is megszabadulni. Hidd el, hiába tombol a nyár, sohasem késő egy kicsit jobban odafigyelni az étkezésünkre! Ha szeretnél sikert elérni a diétádban, egy jó reggelinek központi szerepe lesz!

Reggeli tippek, hogy könnyebben olvadjanak a kilók…

… és jobban induljon a nap!

Ugyan fontos a mennyiség, de…

Nyilván reggelire nem ehetünk túl kicsi adagot sem, hiszen ki kell bírnunk egy ezzel az étkezéssel jó néhány órát és a legtöbb esetben szükség lesz a fizikai, szellemi aktivitásunkra is, hiszen nagy valószínűséggel ezekben az órákban dolgozunk, esetleg babával, kisgyerekkel vagyunk otthon, ami szintén nem kevés energiát emészt fel. Ám a túl nagy mennyiségű étel sem a legjobb választás, hiszen túlságosan eltelíti, elnehezíti a gyomrunkat, így aztán nem lesz majd erőnk semmihez. Érdemes akár előre is elkészíteni egy-egy adag reggelit, hogy még véletlenül se együk túl magunkat! Ha szükségét érzed, akár egy kalóriatáblázat is a segítségedre lehet abban, hogy biztosan ne lépd túl a számodra szükséges mennyiséget.

Telítsen el, de!

A „jó” reggeli finom, tápláló, a számunkra megfelelő arányban tartalmaz szénhidrátot, fehérjét és zsírokat. Ezen kívül sokáig eltelít, hogy kihúzzuk vele az ebédig, ám nem nehezíti el a gyomrunkat. Egy szuper zabkása, fehérjeporral vagy tojással, friss gyümölcsökkel megspékelve, egy proteines palacsinta, vagy zabpelyhes-tojásos-banános lepény, esetleg turmix, smoothie még az édesség iránti vágyadat is kielégíti. De ha maradnál a hagyományosabb vonalon, a tojásrántotta, tükörtojás is megteszi, sok-sok zöldséggel.

Nem mindegy, mikor eszel!

Habár megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, mikor érdemes a nap első étkezését magunkhoz venni, legutóbbi kutatások szerint érdemes az ébredés utáni 1 órán belül megreggeliznünk. Így korábban felébred az anyagcserénk, illetve hamarabb beindul a zsírégetés is. Az ebédet érdemes 2,5-3 óra múlva fogyasztani, míg a vacsorát legalább 3 órával lefekvés előtt jó elkölteni.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Húsz helyszínen több mint 50 program a 31. Gizella-napokon Veszprémben

Húsz helyszínen több mint 50 program várja az érdeklődőket a 31. Gizella-napok programsorozat keretében Veszprémben. A kulturális sokszínűség ünnepének nevezett rendezvénysorozatot május 6. és 12. között tartják.

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.

Vajon teljesen kizárhatjuk az életünkből a szintetikus anyagokat?

A műanyag ma már oly erőteljesen beépült az élet minden szegletébe, hogy egyelőre a tudományos-fantasztikus alkotásokban tudnánk elképzelni a tökéletesen műanyag mentessé formált világot. Talán maga a legendás rockzenész, John Lennon is beleszőné „Imagine” című ikonikus dalába, hogy képzeljünk el egy szintetikus anyagok nélküli, tiszta életet. Elképzelhető? Valóban akarjuk? Megéri? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszlehetőségeket.