Forró bódítók – Ezt is ihatod forralt bor helyett
A forralt boros időszak a karácsonyi vásárok végeztével sem ér véget. Éttermek, pubok, de még a kávézók kínálatában is szerepel ez a finom itóka, és ha már hideg, fagy, hó és január, legalább még egy ideig van lehetőségünk kortyolgatni belőle, akár beülnénk valahova, akár otthon készítjük.
Ugyan én még nem hallottam ilyenről, de mi van akkor, ha valaki nem szereti ezt a téli italt? Maradjon a teánál, esetleg a forró csokinál? Akár ez is megoldás lehet, de a következő recepteket is érdemes kipróbálni!
Folyékony almás rétes
Ha az almás rétes jöhet minden mennyiségben, az ízében hasonló italt is szeretni fogod. Ehhez csupán almalére, egy kis kókuszlikőrre és némi fahéjra van szükséged. Keverd össze a hozzávalókat, és szórd meg egy kis őrölt fahéjjal a tetejét.
Bolondos forró csoki
Ha a forró csoki az egyik ok, amiért szereted a telet, feldobhatod egy kis alkohollal. Keverj némi rumot a meleg italba, a tetejére pedig kerüljön egy kis tejszínhab, és csokireszelék.
Forralt sör
Tán kicsit bizarrul hangzik, és nálunk annyira még nem terjedt el, de ha szeretsz új dolgokat kipróbálni, mindenképpen készítsd el otthon. Ehhez szükségünk lesz 0,5 dl sörre, amit megmelegítünk. 1 tojás sárgáját kikeverünk két evőkanál porcukorral, ehhez öntünk 0,5 deciliter tejszínt, majd szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Ha a sör már forr, hozzáadjuk a tojásos masszát. Ezután ismét felforraljuk a keveréket, majd hozzáöntünk 0,5 deciliter rumot, vagy rumaromát. Érdemes forrón fogyasztani, tetejét fahéjjal megszórni.
Forrás: brigitte.de, divany.hu