2023.12.21. 17:49:43 8356 277

Hagymaleves klasszikus kivitelben, és egy kis extra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hagymaleves egy olyan klasszikus étel, amelyet szerte a világon élveznek, különböző konyhákból származó változataiban. Ezt az egyszerű és tápláló levest gyakran az év hidegebb időszakában fogyasztják, de bármikor ideális választás lehet, amikor egy kimondottan élénkítő, de mégis lágy ételre vágyunk. Ismerjük meg a hagymaleves elkészítését, az egészségügyi előnyeit, valamint néhány változatát, amelyekkel még izgalmasabbá tehetjük ezt a klasszikus fogást.

Hagymaleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hagymaleves

Készítsük el a hagymalevest!

Hozzávalók(4-6 főre):

  • 6-8 közepes méretű vörös- vagy fehérhagyma (vékonyra szelve)

  • 2 evőkanál olívaolaj vagy vaj

  • 1 teáskanál cukor (a hagyma karamellizálásához)

  • 4 gerezd fokhagyma (finomra vágva)

  • 1 liter zöldség- vagy csirkehúsleves

  • 1 teáskanál friss kakukkfű vagy szárított kakukkfű

  • Só és bors ízlés szerint

  • Fűszernövények és sajt a tetejére (opcionális)

Elkészítés:

Egy nagy lábasban melegítsük fel az olívaolajat vagy vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a cukrot, majd főzzük körülbelül 15-20 percig, amíg a hagyma karamellizálódik és aranybarnára sül. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, majd főzzük további 1-2 percig, amíg a fokhagyma illatos nem lesz. Öntsük a levest a hagymához, majd forraljuk fel. Hajtsuk lejjebb a hőt és hagyjuk főni további 15-20 percig. Hintsünk hozzá a kakukkfüvet, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor a leves elkészült, tálaláskor megszórhatjuk friss fűszernövényekkel vagy reszelt sajttal.

A hagymaleves az egészségünknek is kedvez

A hagyma gazdag rostforrás, ami segíthet az emésztési folyamatokban és hozzájárulhat a bél egészségéhez. A benne található kén vegyületek segíthetnek a szervezet méregtelenítésében és a sejtek épségének megőrzésében. A hagymában található quercetin nevű antioxidáns gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ami előnyös lehet az immunrendszer számára.

A hagymaleves alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, így kiváló választás lehet azoknak, akik figyelnek az étrendjükre.

Hagymaleves plusz

Sajtos hagymaleves: Tálaláskor szórjunk reszelt sajtot a leves tetejére, majd tegyük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon és aranybarnára süljön.

Kovászos kenyérrel kísérve: A hagymaleves kiválóan párosítható egy szelet kovászos kenyérrel vagy pirítóssal.

Húsos hagymaleves: Adjunk a levesünkhöz kisebb darabokra vágott sült húst, például csirkét vagy marhahúst, hogy gazdagabbá és fehérjedúsabbá tegyük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...