2023.05.06. 10:59:01 7030 292

Házi „zsömi” gyorsan és egyszerűen! – Próbáld ki a joghurtos változatot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pandémia egyik pozitív hozadéka, hogy alkalmanként vagy rendszeresen beizzítjuk a sütőnket, hogy finomabbnál finomabb kenyeret, péksüteményt készítsünk a család nagy örömére. Ha eddig a „pofon egyszerű zsömle” recept kimaradt volna a repertoárodból, mindenképpen érdemes lejjebb görgetned!

Házi zsemle - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi zsemle

Ha szereted a házilag készült finomságokat, ezt a pihe és puha zsemle receptet mindenképpen vedd fel a gyűjteményedbe és készítsd el minél előbb! A zsömik hozzávalói:

  • 25 dkg joghurt

  • 2 dl tej

  • fél kiló liszt

  • 60 ml olaj

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 teáskanál só

  • magok (szezám, tökmag, napraforgó) a „díszítéshez”

A hozzávalókat tedd egy keverőtálba, majd dolgozd össze géppel, esetleg kézzel. A lényeg, hogy egynemű tésztát kapj! Lisztezett felületen még dolgozd át, majd sodorj belőle henger formát. Vágd 8 részre a tésztát és formázz belőle zsemléket. Közben melegítsd a sütőt, lehetőség szerint alsó-felső sütési funkción, 180 °C-ra. Míg a sütő melegszik, a még nyers zsömiket tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg tejjel, és szórj rá az általad választott magból. 25-30 perc alatt szép aranybarnára sülnek a zsemlék! Hagyd egy picit kihűlni, de ne teljesen. Még melegen tálald! Érdemes dupla adagot készíteni belőle!:)

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...