2023.07.02. 08:35:32 7499 257

Hőségben is finom fogások
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Imádjuk a napsütést, a nyári meleget, a strandot. Viszont a tikkasztó hőségben már kevésbé vágyunk a konyhába. Ezért most olyan recepteket válogattunk nektek, amelyeket a kánikulában is könnyen és gyorsan elkészíthettek, nem mellesleg igazán ízletesek.

Tápláló, egyszerű krémleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tápláló, egyszerű krémleves

Egyben sült fetás-paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 200 g feta sajt

  • 30 dkg koktélparadicsom

  • 50 ml olívaolaj (+ 1 ek a fetára)

  • 1 ekk oregánó (+1 tk a fetára)

  • ízlés szerint: só

  • 1 marék bazsalikom (+ a tálaláshoz)

  • 2 gerezd fokhagyma (finomra aprítva)

  • 250 g penne

Első lépésként a koktélparadicsomot helyezd bele egy sütőtálba, locsold meg az olívaolajjal, szórd meg a fűszerekkel, a fokhagymával és alaposan forgasd össze. A közepén alakíts ki egy lyukat, amibe helyezd bele a feta sajtot. A feta sajt tetejére kerüljön még rá a plusz olaj és oregánó, ezt követően pedig előmelegített sütőben 200 fokon süsd 35-40 percig. Amíg sül a paradicsom főzd meg a tésztát, majd leszűrve tedd félre. Miután megsült a paradicsom óvatosan vedd ki a sütőből, szórd meg kevés bazsalikommal és a tál tartalmát még melegen keverd össze. Ezután borítsd hozzá a kifőtt tésztát és alaposan keverd össze. Tálalásnál ínyencek megszórhatják reszelt parmezánnal is.

Cobb saláta Dacota konyhájából

Hozzávalók:

A salátához

  • 0,5 db római saláta (8 levél)

  • 12 db koktélparadicsom

  • 1 közepes db avokádó

  • 6 szelet bacon

  • 2 db főtt tojás

  • 160 g csirkemell filé (2 kisebb, tenyérnyi főtt vagy grillezett)

  • 4 dkg kéksajt

  • 4 közepes db újhagyma

Az öntethez

  • 175 g joghurt

  • 4 ek olívaolaj

  • 2 teáskanál worcestershire-szósz

  • ízlés szerint: só, bors

  • 0,5 csokor snidling

Kezdésnek a bacont süsd ropogósra, majd hagyd kissé kihűlni és morzsold össze. A salátaleveleket mosd meg és vágd össze. A paradicsomot, az avokádót a főtt tojást és a főtt, vagy a grillezett csirkemellet kockázd, az újhagymát pedig karikára szeleteld fel. A kéksajtot a baconhoz hasonlóan morzsold fel. Tálalásnál vegyél elő egy kerek tányért és sorba helyezd rá a hozzávalókat. Ezután készítsd el az öntetet. A snidlinget finomra vágd fel és jó alaposan keverd ki a hozzávalókkal. Az öntetet finoman sózd, hiszen a bacon és a kéksajt alapból sós. A végén pedig a sorba rendezett salátának tetejét locsold meg a snidlinges szósszal.

Nyári zöld gazpacho

Hozzávalók:

  • 2 db zöldpaprika (apró kockára vágva)

  • 1 db kígyóuborka (meghámozva)

  • 1 db újhagyma (zöldjével együtt felkarikázva)

  • 10 dl kefir

  • 1 csokor petrezselyem (finomra aprítva)

  • 1 csokor kapor (finomra aprítva)

  • ízlés szerint: só, bors

  • 2 lime-ból nyert limelé

  • 4 db újhagyma zöldje (díszítéshez)

  • 2 csepp olívaolaj (díszítéshez)

A zöldségeket alaposan mosd meg, majd vágd fel apró kockára. Egy erős teljesítményű turmixgépbe helyezd bele a kefirt, az apróra vágott zöldségeket, a finomra aprított petrezselymet, a kaprot és végezetül a fűszereket. A turmixgépben az alapanyagokat teljesen simára pürésítsd és ízlés szerint add hozzá a lime levét. Az elkészült levest hűtsd be, jéghidegen az újhagyma zöldjével megszórva tálald.

Forrás: nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...