Hummusz zellerrel! – Kóstoltad már?
Habár már a boltok polcairól is könnyen elérhető, azért a hummuszból is – mint sok minden másból is – a legjobb a házi verzió. A csicseriborsó ugyan remek alapanyag, de a szénhidráttartalma kicsit magas. Ha ezen is szeretnél csökkenteni, az összetevőket kell megvariálnod!
Ilyenkor jöhet a képbe a zeller, ami finom is, tápláló is, és még a kalóriatartalma sem vészes! Szerezd be a következő hozzávalókat és már indulhat is a keverem-kavarom:
1 nagy fej vagy kb.80 dkg-nyi zeller
20 dkg krémsajt
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt köménymag
3 evőkanál tahini
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
só, bors
A zellert pucold meg, mosd meg, majd a szintén megpucolt fokhagymagerezdekkel tedd 200 °C-ra előmelegített sütőbe és süsd körülbelül 25 percig. Ha van rá lehetőséged, egész köményt használj, pirítsd meg egy serpenyőben, majd egy mozsárban zúzd porrá. Ha megsült a zeller, az összes hozzávalót tedd egy aprítógépbe és pépesítsd az egészet!
Forrás: essen-und-trinken.de