Itt a farsang, itt a fánkszezon! – 2+1 különleges töltelék recept
Nem tudom, él-e ember a Földön, aki ne szeretné a fánkot. Ha nem is kifejezetten a szalagos formáját, hanem akár az apróbb méretű, almás vagy túrós tésztájút. Vagy a „girbe-gurba” csörögét. Esetleg a finom, töltöttet! Apropó, töltelék! Neked melyik jön be?
Ha töltött fánk, akkor elsősorban lekvárosra, csokisra, esetleg nutellásra gondolunk, általában ezek kerülnek a puha tésztába, esetleg a tészta mellé. Ha idén kicsit másra vágynál, íme, néhány különleges töltelék az idei fánkodba!
Legyen egy kicsit hagyományosabb?
Ha annyira nem rugaszkodnál el az eddigi töltelékektől, de valami különlegesebbre vágysz, a finom vaníliás krémet Neked találtál ki! Ehhez csupán egy vaníliás pudingporra, 4 evőkanál cukorra, 1,25 dl tejszínre és fél liter tejre lesz szükséged. A tejet a cukorral keverd össze, kezd el melegíteni, majd önts bele a tejszínnel elkevert pudingport, és forrald fel! Hűtsd le, és már töltheted is a fánkocskákba!
Te is imádod a mákot?:-)
Ha a válaszod igen, akkor 2,8 dl tejet, 1 evőkanál mézet és 14 dkg cukrot forralj fel, majd keverj bele 35 dkg darált mákot és 10 dkg zsemlemorzsát. Hűtsd le, és töltsd meg ezzel a fánkjaidat!
Bolondítsd meg az egészet némi alkohollal!:-)
Ehhez csupán egy vaníliás pudingporra, 4 evőkanál cukorra és fél liter tejre, no meg némi Baileys-re lesz szükséged (ez utóbbiból 40 ml elég lesz). A pudingport a tejjel és a cukorral készítsd el a szokásos módon. Várd meg, míg kihűl, majd keverd bele a Baileys-t. És már mehet is a fánkokba ez a bolondos töltelék.
A fenti receptek 15-16 db fánk megtöltésére elegendőek.
Forrás: frischekueche.at