2024.02.25. 08:30:54 6922 265

Itt a február, a befőzés ideje! – A narancslekváré biztosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jó, a cím kicsit túlzás, a február cseppet sem a befőzés időszaka. Bár ahogy a nyár, ősz kincseiből is szeretnénk elrakni télre, úgy miért ne lenne jó ötlet elpakolni a hideg évszak ízeit, illatait a melegebb időszakra? Mondjuk, egy finom narancslekvár a reggeli pirítóson nyáron is csúszik, ugye?

Narancs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Narancs

Tisztában vagyunk vele, hogy szezonalitásról az üzletek egész évben mindenféle gyümölcstől IS roskadozó polcai miatt nem igazán beszélhetünk. Mert nyáron is ugyanúgy hozzáférhetnénk a narancshoz, mandarinhoz, mint télen. Az már más kérdés, hogy mennyire esik ilyenkor jól ez az egzotikus gyümölcs, illetve mennyire ízletes.

Ha a citrusos gyümölcs maga nyáron nem is a legjobb választás, a belőle készült lekvár biztosan közönségkedvenc lesz a reggelizőasztal minden tagjának! Szerezd be a következő hozzávalókat és használd ki a még mindig viszonylag hosszú, téli estéket! Készíts narancslekvárt!

  • 1,25 liter víz

  • 1 darab vérnarancs (csak a színe kedvéért)

  • fél kg narancs

  • 1,5 kg cukor

  • fél citrom

A narancsok és a citrom levét nyomd ki, egy edényben fogd fel. Távolítsd el a gerezdekből a magokat és a szeletkéket elválasztó vékony hártyát, illetve a gerezd külső részét és tedd egy edénybe. Engedj rá vizet és lefedve rakd félre. A szeleteket szeld kis kockákra és add az előzőleg kipréselt narancsléhez. Add hozzá a magos, hártyás vizet és egy éjszakán át hagyd állni! Másnap, mielőtt a tűzre tennéd a gyümölcsöt és a levét, vedd ki belőle a magokat és a hártyát és add hozzá a cukrot. Mehet is a „tűzre”, ahol 1,5 óráig főzd. Közben végezz zselépróbát! Ha összeállt, a szokásos módon töltsd üvegekbe a lekvárodat és fogyaszd, amikor kedved szottyan!

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...