2022.06.01. 09:45:00 7170 255

Kalandos életünk: Így hagyd hátra emlékeidet a következő nemzedéknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt gondolod, hogy te egy átlagos életet élsz, ami említésre sem lesz méltó? Ez nem igaz! Mindenkinek megvannak a maga harcai és vicces élményei, amik a gyerekei és (későbbi) unokái számára igazi kincseket érnek.

Visszaemlékezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Visszaemlékezés

Felmenőink története kapocs hozzájuk és a múltunkhoz, éppen ezért kedves ötlet a következő generáció számára megkönnyíteni ennek megismerését, és hátra hagyni személyes élményeink javát, valamint a család történetének fontos mozzanatait. Nem hinnénk, ezzel milyen értékes kapcsolatot teremthetünk utódainkkal, nem beszélve arról, hogy talán egy szép családi hagyományt is teremthetünk emlékeim megőrzésével.

Az emlékmegőrzés kombinálható módszerei:

  1. Beszélgessünk minél többet családunk tagjaival, hogy gazdagítsuk a szájhagyomány útján továbbadható történeteket. Meséljünk mindenféle élményről és érzésről, így utódaink többféle élethelyzetre vonatkozóan el lesznek látva tanulsággal.

  2. Ha vezetünk naplót, eszünkbe se jusson megsemmisíteni, amikor betelt a füzetünk. Aki pedig még nem kezdte el naplózni terveit és leírni a napját, gondolja át, nem lenne-e érdemes: Nagyban segíti a jelenünket is, de a bele kerülő információk saját magunknak ugyancsak hasznosak lehetnek a későbbiekben, hát még az utókor számára!

  3. Készítsünk rengeteg (hagyományos és digitális) fényképet! Életünk fontos és mindennapos pillanatait a legszemléletesebben képeken keresztül mutathatjuk be. A megsárgult régi fotókat rendezzük albumba, és digitális képeinkből válogatva néhány évente érdemes egy-egy (esetleg tematikus) fotókönyvet is készítenünk.

  4. Rögzítsünk videókat, hogy a mozdulataink és hangunk is fennmaradjon szeretteinknek emlékbe. Készíthetünk személyre szóló videós üzeneteket is, amelyek értékes keserédes élményt okoznak majd a felvételek címzettjeinek.

  5. Az emlékdoboz egy újabb kézzel fogható módja az emlékmegőrzésnek, amiben leveleket, képeslapokat, belépőjegyeket, folyóiratokat, vagy azok meghatározó lapjait, valamint személyes tárgyakat gyűjthetünk össze. Digitális emlékeinket pedig egy pendrive-ra másolva adhatjuk hozzá a kincsesládikánkhoz.

Az emlékek segíthetnek a múlt által ránk szabott korlátokat ledönteni és jelenlegi élethelyzetünket jobban megérteni, ajándékozzuk hát meg ezzel a tudással szeretteinket.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.