2022.01.27. 17:20:00 10064 325

Kapd elő ezeket az egészséges alternatívákat, ha elfogyott a tészta
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vagy ne csak akkor! Inkább színesítsd - szó szerint - a menüt vidám és egészséges tésztát pótló zöldségekkel és gabonákkal! Lehet, hogy nem is gondolnád, de a legtöbb ilyen alternatíva meglehetősen kiadós.

Cukkiniből tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cukkiniből tészta

A tészta az egyik legkedveltebb kényelmi ételünk, és nem csupán azok körében népszerű, akik előnyben részesítik az olaszos fogásokat. Gyorsan elkészíthetők és még mindig az egyik legolcsóbb ételek közé tartozik. Azonban hiába tartozik a tartós élelmiszerek közé, kifogyhatunk belőle, így pótlására szorulhatunk.

Zöldségek tészta helyett

Ha alacsony szénhidráttartalmú vagy gluténmentes alternatívára van szükség a hagyományos tészták helyett, a zöldségek remek kiegészítői lehetnek az ételeinknek. A változatosság mellett fontos rost, vitamin- és antioxidáns források.

A padlizsán és a cékla főzési ideje hosszabb, és elkészíthetők nehezebb szószokkal is. Ez utóbbi kimondottan illik a sajtokhoz, míg a padlizsán kiválóan alkalmas lasagne készítéséhez.

A cukkininél és az ehhez hasonló zöldségeknél, pl. az uborkánál azt kell figyelembe venni, hogy jelentős víztartalommal rendelkeznek, amely a főzés során sokat higíthat az ételen. Ezeket gyalulhatjuk vékonyabb szálakra és vághatjuk szélesebb csíkokra, sózás után hagyjuk 10 percig állni, aztán facsarjuk ki a levét, és főzzük készre pár perc alatt.

A répát lereszelve akár nyersen is fogyaszthatjuk, de enyhén fűszerezve párolt formában ugyancsak használható tészta gyanánt. Az ételek elkészítésekor vegyük figyelembe a gyökérzöldség kissé édeskés ízét, ahogy az édesburgonya esetében is tennénk.

Gabonafélék, mint tészta helyettesítő köretek

Miért is ne lehetne a makaróni helyett mondjuk a köles, a quinoa vagy az árpa a tányérunkon? A paradicsomszósz és a darált húsok, valamint a gombás ételek tökéletes kiegészítői. A reform konyha által kedvelt, magas fehérjetartalmú magvak fogyasztásának számos előnye lehet: A chia mag különösen diétázók számára hozhatja meg a sikert, a kölesben lévő vas a vérképzés támogatója, míg a hajdina remek béltisztító étel.

A tészta kiváltásakor bátran hagyatkozzunk a fantáziánkra, de vegyük figyelembe az étel többi hozzávalóinak tulajdonságát. Ne féljünk kísérletezgetni, így különleges új ízvilágokat találhatunk ki, és ki tudja, talán új családi kedvencek is születhetnek közben.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...