Karfiol és tészta, tuti a siker
Egy jó tésztás étellel mellé lőni nem nagyon lehet. Egyrészt a(z alkalmi) szakácsnak is viszonylag könnyű dolga van, hiszen a tésztás ételek általában könnyen elkészíthetőek. Másrészt a közönség is szeretni fogja. Hogy a karfiol hányadik a népszerűségi listán? Hát, az már nehezebb dió…:-)
Maradjunk a tésztánál, és igyekezzünk javítani a karfiol népszerűségén ezzel a zöldséges tésztaétellel! Hozzávalók:
1 csomag penne tészta
1 fej, körülbelül 90 dkg-s karfiol
1 db hagyma
20 dkg krémsajt
1 evőkanál zöldséges alaplé
3 evőkanál olaj
fél csokor petrezselyem
só, bors
A tésztát főzzük ki. Közben a hagymát pucoljuk meg, kockázzuk fel. A paprikát szintén mossuk meg, vágjuk kockákra. A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg. Most mindhárom zöldséget pirítsuk meg, körülbelül 10 percig. Öntsük fel 2,5 dl vízzel, főzzük össze, a végén tegyük hozzá az alaplét. Pároljuk fedő alatt körülbelül 5 percig.
A megmosott, megszárított petrezselymet aprítsuk fel, keverjük össze a krémsajttal. Most a zöldséges keverékbe forgassuk bele a zöldségeket, majd az egész mehet a tésztára. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: lecker.de