Készítettél már beirdalva a cukkinit? – Most fogsz!
A cukkini egy rendkívül sokoldalú és tápláló zöldség, amely számos módon elkészíthető, így szinte mindenki találhat számára ízletes és izgalmas receptet. Legyen szó sütésről, főzésről, grillezésről vagy nyersen fogyasztásról, a cukkini minden formában ízletes és egészséges.
Alacsony kalóriatartalmának és gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően ideális választás azok számára, akik kiegyensúlyozott étrendre törekszenek, vagy éppen diétát tartanak. Az egyik különösen kreatív és látványos elkészítési módja a beirdalt cukkini, amely nemcsak ízletes, hanem a tálaláskor is garantáltan lenyűgözi a vendégeket. Lássuk, hogyan készíthetünk ínycsiklandó beirdalt cukkinit otthon!
Hozzávalók:
- 4 db kisebb méretű cukkini
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál méz
- 5 dkg szárított paradicsom
- 10 dkg kecskesajt
- 2 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- só, bors
Mossuk meg a fűszernövényeket, hagyjuk őket megszáradni. Ha kész, aprítsuk fel a leveleket, majd a sóval, borssal keverjünk egy öntetet a mézből és az olívaolajból. Mosd meg a cukkinikat, szárítsuk meg és egy éles késsel irdald be, de ügyelj rá, hogy ne vágd át a cukkiniket. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, tedd bele a cukkiniket és kend le őket az olajos, mézes keverékkel. Most mehet a sütőbe, amit előzőleg 200 °C-ra melegítettünk elő. Nagyjából 25 percig süssük! Közben daraboljuk fel a paradicsomot és a kecskesajtot, majd ha elkészült a cukkini, tegyük bele a darabkákat az előzőleg a cukkiniba vágott résekbe. Dobjuk még vissza a sütőbe 5-10 percre és már kész is!
Forrás: rewe.de