Közeleg az eperszezon! – Készíts egy fincsi salátát!
Ha itt az eperszezon, egyvalamit nem tudunk: ellenállni ennek a finom gyümölcsnek. Fogyasztjuk magában, sütiben, lekvárnak elkészítve! És most már salátaként, spárgával megbolondítva! Mert ki mondta, hogy az a 2 összetevő nem passzol össze? Senki, úgyhogy mehetnek is az edénybe!
Gyűjtsd össze a hozzávalókat, és már indulhat is a csemegézés!
fél kg eper
10 dkg parmezán
1 kg spárga
10 dkg tépősaláta
4 fehér evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál folyékony méz
2 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál fenyőmag
só, bors, cukor
A spárgát mosd meg, a végeit vágd le, majd szeld nem túl kicsi, de nem is túl nagy darabokra. Nagyjából 2,5 dl vizet némi sóval, és cukorral forralj fel, majd tedd bele a spárgát. Forrald fel újra, majd 10-12 percig főzd. Ha megvan, vedd ki a spárgát a vízből, majd a főzőléből vegyél ki 4-5 evőkanállal, mert jól jön majd az öntethez. Az epret mosd, majd pucold meg, és szeld őket négyfelé. 3-4 darabot tegyél félre, mert a dresszinghez kelleni fog majd! A parmezánt szeld nagyobb darabokra, de akár le is reszelheted. A tépősalit mosd meg, csöpögtesd le, majd széttépkedve tedd egy salátástálra. Tedd egy edénybe a spárga félretett főzőlevét, az epret, majd az olajjal, a mézzel, a balzsamecettel és a mustárral keverd össze. Ízesítéséppen pedig mehet bele a só! A spárgát, salátát, epret tedd tányérokra, szórd meg fenyőmaggal és parmezánnal, majd öntsd le a dresszinggel! Magában is isteni, de egy szelet husi is jól mutat mellette!
Forrás: brigitte.de