2016.09.10. 08:33:19 17029 330

Krémesen szép az élet - Variációk burgonypürére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A krémes, vajas, tejes, finoman sós burgonyapürével engem teljesen le lehet venni a lábamról. Amilyen egyszerű ez a köret, olyan nagyszerű. És nem mintha különösebb rá lenne szorulva, mert amúgy is isteni finom, azért akad néhány lehetőség, ha feldobnánk valamivel ezt a remek ételt.

Burgonyapüré - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonyapüré

Ha nyitottak vagyunk az újdonságokra, és egy-egy alkalommal hajlandóak vagyunk elszakadni a fent már írt krémes burgonyapüré ízétől, lágyságától, ezeket a recepteket feltétlenül próbáljuk ki!

Hagymás burgonyapüré

Amit be kell szerezned hozzá:

  • fél kg burgonya

  • 1 kávéskanál só

  • 1 teáskanál mustár

  • két db hagyma (ha lehet fehér, de mindenképpen sütve és átpasszírozva)

  • 1 evőkanál dióolaj

  • 1,25 dl tej

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval áttörjük. Még forrón hozzákeverjük az olajat, tejet, majd a hagymát és a mustárt. Ha szükséges, még utánaízesítünk.

Burgonyapüré, a legkrémesebb

  • burgonya (ha van otthon néhány régebbi példány, ehhez az ételhez tökéletes)

  • hagyma, kockázva, aranybarnára pirítva

  • egy csipet pirospaprika, bátrabbaknak chili

  • 1 evőkanál krémsajt

  • tej

  • só és bors ízlés szerint

  • vaj

A krumplit megmossuk, alaposan megdörgöljük a héjat, ha kell, a csírákat is eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk és nagyjából negyed óra alatt megfőzzük (ne legyen túl puha). A vizet leöntjük róla, majd a sóval, borssal, vajjal összekeverjük, amíg az egész vaj el nem olvad. Az egészet pürésítjük és ízlés szerint tejet adunk hozzá. A tálalás előtt (ami ha lehet, még forró állapotában történjen) hozzákeverjük a paprikát és a krémsajtot, majd pirított hagymával megszórjuk.

Bazsalikomos burgonyapüré

  • 80 dkg (lisztesebb) burgonya

  • 5 dkg vaj

  • 1 csokor bazsalikom

  • fél dl olívaolaj

  • 2,5 dl tej

  • só, szerecsendió

A burgonyát még héjában megfőzzük. Ha kész, meghámozzuk és még forrón áttörjük. A tejet felforraljuk és a vajjal együtt a krumplihoz adjuk – krémes pürét készítünk. Ízlés szerint a sóval és a szerecsendióval ízesítjük. A bazsalikomleveleket az olívaolajjal összeturmixoljuk és a püréhez adjuk.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.