Különleges sorbetreceptek! – Ezentúl elképzelhetetlen lesz a nyár nélkülük! 1.
Ha nyár, akkor jöhet valami jeges, valami gyümölcsös, valami ellenállhatatlanul frissítő – például egy házi sorbet! A sorbet nemcsak isteni finom, de könnyű, vegán, tejmentes édesség is, amit otthon is pillanatok alatt elkészíthetsz. Nincs szükség fagyigépre, sőt, a legjobb benne, hogy pontosan tudod, mi kerül bele – semmi mesterséges adalék, csak gyümölcs, egy kis édesítő és egy kis varázslat.

Ráadásul a sorbet nemcsak desszertként állja meg a helyét: lehet belőle üdítő előétel, vagy akár koktélalap is. Az alapreceptet szinte végtelen módon variálhatod – citrusos, bogyós, gyógynövényes vagy épp egzotikus verzióban. És ahogy az lenni szokott: a házi változat verhetetlen! A bolti változatokat elhomályosítja egy igazán jól sikerült otthoni kreáció, amit akár a gyerekekkel is együtt készíthetsz. A cikkben olyan különleges sorbet receptek várnak, amik nemcsak hűsítenek, de garantáltan elkápráztatják az ízlelőbimbóidat is. Készülj a nyár legfinomabb jeges kalandjára!
Az egres és a whiskey különleges találkozása
Hozzávalók:
fél kg egres
4 evőkanál whisky
15 dkg porcukor
75 ml száraz fehérbor
1 üveg behűtött száraz pezsgő
1 dl vizet, a bort és a porcukrot kevered össze és főzd 2-3 percig. Ha megvan, hagyd kihűlni. Az egrest pucold meg, öblítsd át, majd botmixerrel pépesítsd. Egy szitán szűrd át és 25 dkg-t fogj fel és keverd össze a boros sziruppal. Végül add hozzá a whisky-t és ízesíts ízlésed szerint. Hűtsd le a masszát, ízesítsd, ha még szükséges. Ha van fagyigéped, tedd a keveréket a gépbe és készüljön belőle krémes csoda, ami mehet is a fagyasztóba. Vagy tedd egy edénybe, amit mehet minimum 4 órára a fagyasztóba. Ne felejtsd el megkeverni a masszát óránként! Ha letelt az idő, mehet a massza pezsgőspoharakba, amit aztán nyakon is önthetsz a behűtött pezsgővel!
Forrás: brigitte.de
És hogy kerül a pirospaprika sorbet-be?
Hát így, a többi hozzávalóval együtt:
30 dkg barack
5 dkg cukor
2 db piros húsú paprika (kb. 35 dkg)
fél citrom
egy csipet chilipor
A tejhab hozzávalói:
1 dl tej
2 evőkanál tejszín
1 rúd vanília
2 db jégkocka
Fél dl vizet a cukorral forralj addig, amíg a cukor el nem olvad. Rakd félre, hagyd kihűlni. A barackot mosd meg, pucold meg, a paprikákat szintén mosd meg, magházukat távolítsd el. Kockázd fel a zöldséget, gyümölcsöt is! Most mehet a paprika, barack, cukorszirup a botmixer alá, amit citromlével, chiliporral ízesíthetsz is. Egy szitán passzírozd át, majd mehet a fagyigépbe, vagy a fagyasztóba. A tejet, vanília kikapart magját, tejszínt és a jégkockákat krémesítsd, majd mehet is a poharakba szervírozott sorbet tetejére.
Forrás: brigitte.de