Laktató és egyszerű! – Burgonyaleves, egy kicsit másként
A hűvösebb idő beálltával igazán jól esik egy tányér forró leves! Az sem, baj, ha tartalmas, éppen ezért – háziasszonyként – nem kell a második fogással bíbelődni. A gulyásleves, hússal és/vagy kolbásszal pont ilyen.
Az alaphozzávalók is remekül telítenek, a finom ízek mellett pedig tényleg úgy érezzük, ennél finomabbat már nem is ehetnénk. Pedig mindent lehet überelni, vagy legalábbis egy kicsit másént elkészíteni. A következő receptnél az alap szintén a burgonya és a kolbász, mégis teljesen mást kapunk az összetevőkben történt egyéb változtatások miatt.
Tejszínes burgonyanyelves kolbásszal
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 szál főzőkolbász
2 szál szárazabb kolbász
1 liter alaplé
Ízlés szerint sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, póréhagyma
10 dkg tejszín
só, őrölt bors, szerecsendió
Hámozd meg a krumplit, szeld kockákra. A többi zöldséggel tegyél ugyanígy! A krumplit kezdd el főzni az alaplében, majd tedd hozzá a zöldségeket. Végül karikázd fel a kolbászt, és ugorhat az is a már félig megpuhult zöldségekhez. Ha minden is benne a lében, öntsd hozzá a tejszínt és főzd addig, amíg minden meg nem puhul. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval! Ha nem érzed elég laktatónak a levesed, süss hozzá egy finom almáspitét!
Forrás: brigitte.de