2023.11.26. 08:37:08 6433 244

Lassítsd a folyamatot! – 4+1 tipp a lassan zsírosodó hajért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik nap frissen mosott, illatos, csodás, a másik nap már a zsírtól csillog, kezelhetetlen és a fejedre lapul. A gyorsan zsírosodó haj sokunk mumusa, és némi túlzással akár naponta képesek lennénk hajat mosni, beszárítgatni, vagyis időt pepecselni vele, csak hogy mindig ragyogjon.

Zsíros haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsíros haj

Szerencsére nem a napi szintű hajmosás a megoldás, vannak sokkal, de sokkal egyszerűbb trükkök azért, hogy minél tovább kitartson a csodás hajzuhatag.

A csodás menta

A tél a teázás időszaka, tegyél róla, hogy jusson a fejedre is! Forrázz le néhány mentateafiltert forró vízzel, hagyd kihűlni, és hajmosás után masszírozd be a hajadba, fejbőrödbe az italt. Ne öblítsd ki!

Nem mindegy, mit eszel!

Van az a mondás, hogy „Az vagy, amit megeszel!”. Kicsit „továbbköltve”, esetünkben az „Olyan a hajad, amit megeszel!” is megállja a helyét! El a kezekkel az alkoholtól, cukortól, sótól! Ezektől nem csak a tested, de a hajad is jobban zsírosodik! Hidd el, a spenót, brokkoli fogyasztása hosszabb távon sokkal kifizetődőbb! És ezeket is el lehet készíteni finoman, változatosan!

Nem kell a cicoma!

Néha a legegyszerűbb módszerek a legjobbak! Egy liter langyos vízben keverj el 1-2 evőkanál almaecetet, majd hajmosás után ezzel öblítsd át a hajad. Alaposan masszírozd át a fejbőröd, majd öblítsd le! Akár minden hajmosás után is alkalmazhatod ezt a módszert!

Ne ess túlzásba!

A különböző balzsamok, pakolások, kencék jót tesznek a hajnak, ám nem érdemes ezekkel sem túlzásba esni! Vastag réteget képeznek a hajszálakon, amiktől aztán azok hajlamosabbak hamarabb zsírosodni, koszolódni! Csak csínján a kenceficével!

Használd!

A száraz sampon csodákra képes! Percek alatt varázsol számodra frissen mosott frizurát, anélkül, hogy víz érné a hajadat! Vesd be alkalmanként! Ha nincs kéznél, a babahintőpor is bőven megteszi!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...