Májusi cseresznye aranyat ér! – De még mennyire!
Azt hiszem, a fent írt, kicsit átalakított mondás maximálisan megállja a helyét! Mert nem csak a májusi eső, hanem a májusban, az első gyümölcsök között feltűnő cseresznye is sokszor aranyat ér. Akár magában, akár receptben!
Boldog „cseresznyefa-tulajdonosok” révén idén mi is szeretnénk valami különlegesen, vagy éppen egészen egyszerűt készíteni ebből a tavaszi finomságból.
Egy egyszerű smoothie jöhet?
Naná, túl sok hozzávaló sem kell hozzá! Ha 2 főre készítenéd, 20 dkg cseresznyét számolj, amihez végy 2 löttyintés tejet, 30 dkg joghurtot és körülbelül 2 evőkanálnyi mézet, vagy bármilyen édesítőt. De utóbbi el is hagyható, ha a cseresznye elég édes! Pürésítsd össze az egészet, öntsd poharakba, mehet bele egy-egy szívószál is és egészségetekre!
Forrás: chefkoch.de
Kicsit bonyolultabb, de télre is jut belőle!
Készítsünk egy szuper mandulás cseresznyekompótot! Ehhez a hozzávalók:
2,5 kg kimagozott cseresznye
4 evőkanál mandula aroma
2 kg cukor
1 evőkanál citromlé
A cseresznyét a cukorral keverjük össze, majd kezdjük el melegíteni, és várjuk meg, míg a gyümölcs levet ereszt. Főzzük, amíg a lé el nem kezd sűrűsödni, majd ezután adjuk hozzá a mandulaaromát és a citromlevet. Még körülbelül negyed óráig főzzük, majd tegyük üvegekbe a szokások módon.
Forrás: chefkoch.de