Maradék bejgli? – Hasznosítsd újra!
Miről másról is szólhatna a január eleji időszak a konyhában, mint az ünnepről megmaradt maradékok újrahasznosításáról! Ha például bejgliből sikerült a kelleténél egy kicsit, vagy éppen sokkal többet sütnöd vagy vásárolnod, de elfogyasztani már nem fogja senki, akkor gyerünk, készíts belőle finom desszertet!
Ha még nincs bejglimérgezésed, akkor íme, két egyszerű, de nagyszerű recept ahhoz, hogyan is hasznosítsd újra ezt a finom karácsonyi desszertet!
A legegyszerűbb!
Szereted a mákos és/vagy diós gubát? Akkor vágd fel a maradék bejgliket apró darabokra, áztasd vaníliás tejbe, majd halmozd az egészet egy jénaiba, és már kész is!:-) Ha nem bírsz betelni a dióval, mákkal, szórhatsz azt is egy-egy „ázott” réteg közé pluszban!
Még mindig az egyszerűségé a terep!
Ehhez a finomsághoz nem kell más, mint egy csomag pudingpor, fél liter tej, ízlés szerint gyümölcs (banán, narancs, mandarin, alma, vagy ami akad otthon) vagy aszalt gyümölcs, és persze maradék bejgli. A pudingot főzd meg ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a sütimaradékot szeld apróbb darabokra, a gyümölcsöket pedig hámozd, karikázd/kockázd fel! Most vegyél elő egy nagyobb tálat, és kezdd el rétegezni az hozzávalókat: egy réteg bejgli, rá egy kis puding, majd a gyümölcs, aztán megint bejgli, puding, gyümölcs és így tovább! Tedd pár órára hűtőbe, hogy a bejglit bepuhítsa a fincsi puding, aztán jöhet is a tálalás!
Ötlet: life.hu