Marcipános finomság karácsonyra? - Naná, finom házi marcipánból!
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a marcipán az egyik gyengém! Ha valaki szívesen lemond a sütijén, tortáján lévő marcipánborításról, én tuti vevő vagyok rá. Persze, elég ritkán jutok hozzá, hiszen én magam csak ritkán vásárolok ilyet, főként az ára miatt. Annyi szülinap meg nincs a családban…:-)
De most, hogy megtudtam, hogy akár otthon, házilag is elkészíthető ez a finomság, valószínűleg a karácsonyi sütemények között is szerepel majd egy marcipános.
Így készül a házi marcipán!
Ezeket a hozzávalókat gyűjtsd be a finom házi marcipánodhoz:
fél kg mandula
10 gramm mandulaaroma
fél kg porcukor
3 evőkanál rózsavíz (gyógyszertárban is beszerezhető)
forró víz
Tegyük a mandulát forró vízbe, és körülbelül 5 percig hagyjuk forrni – így könnyedén eltávolítható a héja. Itasd le a szemekről a nedvességet, hagyd megszáradni, majd őröld le olyan apróra, amilyen apróra csak lehet. A por mehet egy fazékba, add hozzá a mandulaaromát, a rózsavizet, porcukrot. Keverd össze az egészet, és folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon főzd, amíg a massza szépen össze nem áll. Hagyd kihűlni, és már mehet is a sütibe. Sőt, akár kis hengereket formálva a „pépből”, csokival bevonva, még marcipános szaloncukor is készíthető belőle, házilag!
Forrás: haushaltstipps.net