2025.04.05. 08:21:32 6927 224

Medvehagyma – a tavasz zamatos kincse
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy a tavasz megérkezik, úgy bukkan fel a természet egyik legízletesebb ajándéka, a medvehagyma. Ez a zöld csoda nemcsak az erdők talaját borítja be, hanem a konyhánkban is főszereplő lehet! Levesekbe keverve pikáns ízt ad, pogácsába sütve ellenállhatatlan, tésztára szórva frissességet csempész az ételbe, és a szószoknak is különleges karaktert kölcsönöz.

Medvehagyma Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Medvehagyma Fotó: 123rf.com

De van egy igazán egyszerű és nagyszerű felhasználási módja is, amit minden reggelizőasztalnál meg kellene ismerni: a belőle készült fűszervaj! Kenyérre kenve mennyei, ráadásul bármilyen szendvicsnek új dimenziót ad. Ha eddig csak messziről figyelted ezt az illatos csodát, itt az ideje, hogy bevesd a konyhádban – mert a medvehagyma nemcsak finom, hanem egy igazi tavaszi ízbomba!

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj

  • 1 csokor medvehagyma

  • só, bors

A medvehagymát mosd meg, szárítsd meg, majd apríts fel. A puha vajat vágd darabokra, szórd rá a sót, borsot, medvehagymát és egy robotgép segítségével keverd össze. Tedd ki sütőpapírra és formálj belőle hengert. Tekerd alu- vagy frissentartó fóliába és tedd hűtőbe. A reggelihez, vacsorához tökéletes kiegészítő.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.