2023.08.11. 17:46:12 7005 243

Micsoda? Nyári melankólia? – Téged is utolért?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősz beköszöntével sokunk esik őszi „depresszióba” a folyton borús, esős, szürke időjárás miatt. Szinte hihetetlen, hogy akad, akiből a nyár vált ki hasonló állapotot. Vajon te is köztük vagy? Talán a folytonos melankólikus hangulat a nyári időszakban nem a véletlen műve?

Nyári melankólia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári melankólia

Nem érted, miért nem tudsz felhőtlenül örülni a ragyogó napsütésnek, a vízpartnak, vagy a hangulatos nyári estéknek? Nevetni kell, mosolyogni vidámnak lenni, hiszen nyár van! Akkor Neked miért nem megy? Meglehet, Téged is elért a nyári melankólia!

De mégis miért?

Furcsa, de sokaknál pont az váltja ki ezt az állapotot, ami a nyárban a legjobb: a ragyogó napsütés, és a végtelennek tűnő nappalok, vagyis a fény. Ennek oka, hogy a túláradó napfény megzavarja szervezetünk melatonin hormonjának termelését, ami könnyen alvászavarhoz, kellemetlen közérzethez vezethet.

Egyértelmű jelek

Ha nem vagy benne biztos, hogy Te is ettől szenvedsz, nézd végig a lenti listát, és ha a tünetek nagy része Rád is illik, akkor meg is van az oka a rossz hangulatodnak!

  • Folyton kimerültnek érzed magad? Semmihez sincs kedved, pedig időd lenne a barátaidra, egyéb programokra. Tedd azt, amihez tényleg kedved van, ne vállalj be számodra felesleges programokat.

  • Várod az őszt! Nincs azzal semmi gond, ha az ősz a kedvenc évszakod. Ám ha az egész nyarad azzal megy el, hogy otthon, begubózva ülsz és várod az esős évszakot, az sajnos nem a legjobb megoldás.

  • Nem csúszik a falat? Vagyis egyértelműen kijelenthető, hogy rossz az étvágyad, konkrétan nincs is. Válassz könnyű fogásokat, gyümölcsöt, finom salátákat, egyél sokszor keveset és ne feledkezz meg a megfelelő folyadékbevitelről sem.

  • Legszívesebben nem találkoznál senkivel Álmod, hogy az utcán sétálva ne találkozz senkivel, és egyesegyedül ballagj végig a hosszú úton? Ez elég nehezen megvalósítható, de ha a zsúfolt tömegközlekedés helyett inkább a sétát, bicajt választod, nem csak a lelkedre, az egészségedre is jó hatással lesz!

  • Nem bírsz aludni! Vagy ha igen, akkor is gyakran felébredsz, és nem igazán a tudod kipihenni magad? Kapcsolódj ki lefekvés előtt, olvass, kortyolj el egy csésze teát. És ami fontos, lefekvés előtt 1-2 órával kapcsold ki az elektromos készülékeid, televíziót, telefont, laptopot, routert is akár, mert ezek csak rontják a helyzetet, már ami a pihenést illeti.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...