Őrizd meg! – 2+1 hiba, amit ne kövess el, ha megőriznéd az eper természetes zamatát
Végre itt az eperszezon, úgyhogy elő is lehet szedni az alig 1 éve elrejtett recepteket! Készülhet belőle finom lekvár, sütemény, egyéb desszert, de szerintem magában is szuper választás akár reggelire kásába, tízórai szénhidrátforrásként. Vagy néhány szem „csakúgy”, az íze kedvéért!
A friss, roppanós, mégis puha eperszemeknek nagyon kevesen tudunk ellenállni. Na jó, igazából nem is akarunk! És hogy az eper minél tovább megtartsa természetes zamatát, a következőket mindenképpen kerüld el!
Ne mosd meg!
Vagyis mosd meg, csak ne túl korán! Nem érdemes jóval az elfogyasztás előtt megmosni a szemeket, mert elveszíti a ropogósságát, másrészt nem lesz olyan sokáig friss ez az isteni gyümölcs!
Ha már mosod…
Légy szíves, ne folyó víz alatt! Ezzel megnyomod az amúgy szép, formás szemeket! Tudjuk, az íz a lényeg, de azért érdemes odafigyelni a küllemére is!
Ne vágd le!
Mielőtt víz alá kerülnek az eperszemek, Te is levágod a zöld kis kacsot róla? Nem a legjobb megoldás, hiszen az így keletkezett kis lyukon bejut a víz a gyümölcsbe és elvizesedik, vagyis felhígul az íze. Inkább mosás után végezd el ezt a művelet!
Forrás: brigitte.de