2025.09.19. 08:31:40 541 17

Őszi saláták gesztenyével – a szezon ínycsiklandó újdonsága
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősz igazi kincsesládája a friss, színes és ízekben gazdag zöldségek világa, amelyekből mennyei salátákat készíthetünk. Ebben az időszakban nemcsak a sütőtök, cékla vagy alma kerülhet a tányérra, hanem egy különleges alapanyag is: a gesztenye.

Gesztenye Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gesztenye Fotó: 123rf.com

Ez a szezon egyik legfinomabb és legkarakteresebb íze, amely nemcsak édes desszertekben, levesekben vagy süteményekben remekel, hanem salátákban is megmutatja sokoldalúságát. A gesztenye különlegesen tápláló, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal, így nemcsak finom, de jótékony hatású is. Puhasága és enyhén édeskés íze remekül harmonizál ropogós zöldségekkel, sajtokkal vagy akár gyümölcsökkel is. Az őszi saláták így nemcsak frissítőek, hanem igazán laktatóak és izgalmasak lesznek. Egy jól összeállított gesztenyés saláta ráadásul képes egy egyszerű ebédet vagy vacsorát különleges kulináris élménnyé varázsolni. Ideje tehát felfedezni, mennyire változatosan használhatjuk fel ezt az őszi finomságot a saláták világában is!

Hozzávalók:

  • 10 dkg gesztenye

  • 15 dkg vörös cikória

  • 10 dkg chicorée saláta

  • 15 dkg sárgarépa

  • 20 dkg szőlő

  • 6 dkg vegyes saláta

  • 15 dkg feta sajt

  • 5 evőkanál olívaolaj

  • 3 evőkanál zöldséges alaplé

  • 3 evőkanál limelé

  • 2 evőkanál méz

  • 2 evőkanál szezámmag

  • 4 ág koriander

  • fűszerkeverék (Ras El Hanout), só, bors

Az olívaolajat a fűszerkeverékkel és a gesztenyével keverd össze. Oszlasd el egy sütőpapírral bélelt tepsin és 200 °C-on süsd 15 percig. Mosd meg a salátákat, szőlőt, répát. Utóbbit pucold is meg és szeld hasábokra. A nagyobb méretű salátaleveleket szeld kisebb darabokra. A szezámmagot pirítsd meg egy serpenyőben. Most jön a dresszing: a maradék olívaolajat a sóval, borssal, lime levével, mézzel, alaplével keverd össze. A fetasajtot szeld nagyobb darabokra, a koriander leveleket szintén aprítsd fel és keverd össze a szezámmaggal. Borssal ízesíts. Most mehet minden egy nagyobb edénybe, öntsd rá a dresszinget és már tálalhatod is. Puha, friss kenyérrel az igazi.

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...