Pattogatott kukorica: A legnépszerűbb nasi, házi recepttel!
Ropogós, illatos és egyszerűen abbahagyhatatlan – a pattogatott kukorica az egyik legnépszerűbb nassolnivaló a világon! Legyen szó mozizásról, baráti összejövetelről vagy egy esti sorozatmaratonról, szinte kötelező kellék, amit mindenki imád.

Bár a bolti változat kényelmes, az igazi élményt a házilag pattogtatott kukorica adja, hiszen így nemcsak friss és ropogós, hanem pontosan olyan ízű lehet, amilyennek szeretnénk. Vajjal és sóval klasszikus, karamellizálva édes, fűszerekkel megszórva pedig igazán különleges finomságot kapunk. Ráadásul a házi készítésnél elkerülhetjük a mesterséges adalékanyagokat és a felesleges zsiradékot. Egy jó minőségű kukoricaszem és egy serpenyő vagy pattogatógép csodákra képes! És a legjobb? Az egész lakás megtelik a frissen pattogtatott kukorica mennyei illatával. Ha eddig csak bolti verziót ettél, érdemes kipróbálni a házit – garantáltan nem fogsz visszatérni a zacskós változathoz! Lentebb mutatunk is egy szuper egyszerű, mégis tökéletes házi popcorn receptet!
Házi popcorn - édes változat
Szedd össze ezt a 3 hozzávalót, és már pattogtathatod is:
pattogtatnivaló kukorica
magas zsírtartalmú vaj (de bármilyen zsiradék is megteszi)
porcukor (vagy ennek megfelel édesítő, ha éppen diétázol)
Ja, és egy fazék, fedővel. A legideálisabb, ha minél szélesebb aljú edényt választunk, hogy a kukoricaszemek szépen elterüljenek az edény alján. Először hevítsük fel a zsiradékot, majd szórjuk bele a porcukrot. Alaposan keverjük össze, majd – ha a porcukor szépen elolvadt – mehet bele a kukorica. Oszlassuk el az edény alján, majd mehet rá a fedő. A hőfokot tekerjük le, közepes lángon tökéletes lesz. És várjuk a pattogást! Nem baj, ha üvegfedőt használunk, így látjuk, ha a szemek nagy része már kipattogott, és nem pirul oda az alja! Arra mindenképpen figyeljünk, ha ne égjen meg a nasink! Ha véget ért a pattogás, mehet is a finomság egy edénybe! Már csak az ideális filmet/sorozatot kell megkeresnünk hozzá!
Forrás: brigitte.de