2024.10.04. 08:29:56 818 31

Pofonegyszerű tészta recept – Az ősz jegyében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor az őszi hideg estén hazaérsz, és a gyomrod hangosabban korog, mint a szél az ablakon túl, nincs is jobb megoldás, mint egy gyorsan összedobott, ízletes tésztaétel! Az őszi ízekkel megspékelt tészták, mint a sütőtökös, gombás vagy éppen diós-sajtos változatok, pillanatok alatt melegséget varázsolnak a családi asztalra.

Grillezett tök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezett tök

Nemcsak hogy szuperegyszerű elkészíteni őket, de olyan gyorsan a tányérra varázsolhatóak, hogy a család alig bírja követni a sebességet. Ráadásul ezek a tészták nemcsak finomak, hanem laktatóak is, így mindenki boldogan dőlhet hátra a vacsora után. Kés azt ki mondta, hogy a gyors vacsorák nem lehetnek egyben ínycsiklandozóak is? Az őszi ízvilág és a tészta tökéletes páros a rohanós napokra, amikor egy kiadós fogásra vágysz, ám nem szeretnél órákig a tűzhely mellett állni.

Jöjjön egy sütőtökös verzió! A hozzávalók a következőek:

  • 1 db hokkaido tök

  • 20 dkg spagetti

  • 2 gerezd fokhagyma

  • só, bors, olívaolaj

  • sajt

A tésztát sós vízben főzd meg! Míg fő a tészta, a sütőtököt szeld fel, locsold meg olívaolajjal, dobd rá a fokhagymát, és süsd meg. Ha kész, a sütőtök felét pürésítsd, majd fűszerezd, a többit szeld kockákra. Ha megvagy, a pürét és a kockákat is keverd össze a tésztával. Tálalás után szórd meg sajttal és jó étvágyat hozzá!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A lovasterápia csodája

Az ember és az állatok kapcsolata évezredekre nyúlik vissza. Kezdetben az állatok a túlélésünket szolgálták, táplálékot, ruhát és munkát biztosítottak. Az idők során azonban ez a kapcsolat sokat változott, fejlődött. Ma már egyre többen tekintenek az állatokra segítőként, társként, családtagként. Elképesztő módon lehet kötődni, az ember minden rezdülésére figyelő, érzékeny állatokhoz. És éppen a fent említett hiperszenzivitásukat kihasználva, számos terápiás célra is alkalmazzák őket. Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját, ennek apropóján ejtsünk néhány szót a velük kapcsolatos egyik legcsodálatosabb módszerről, a lovasterápiáról.

Őszi energiabomba, variációk céklára – isteni finom brownie recepttel

Az ősz egyik kedvelt superfood-ja a cékla. Nem csupán finom, hanem egészséges és sokféleképpen elkészíthető zöldség, amely a mindennapi étrendünk fontos része lehet. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, különösen C-vitaminban, folsavban, vasban és káliumban. Jótékony hatású az immunrendszerre és a vérnyomásra is.

Holland kutatás: a hosszú Covidban szenvedők nem tudnak teljesen részt venni a társadalomban

A hosszú Covid szindrómában szenvedők nem tudnak teljes mértékben visszailleszkedni a társadalomba, a betegségből visszamaradt tünetek megnehezítik az iskolába járást, munkavégzést és a társas kapcsolatokra is hatással vannak - írta szerdán az NlTimes című holland hírportál a holland közegészségügyi intézet (RIVM) kutatására hivatkozva.