Ripp és ropp, éljen a finom retek! – Így lesz újra ropogós!
A finom, ropogós retekkel úgy vagyunk, hogy egyszerre nagy mennyiséget veszünk belőle, olyankor napokig kerül belőle a reggeli, uzsonna, vacsora mellé, aztán kicsit feledésbe merül. Pedig még van néhány csomó a hűtőben… amik sajnos, a hosszas tárolásnak köszönhetően megpuhulnak.
Hát, az ember lány ilyenkor már nem szívesen harap bele a zöldségbe, hiszen sem az íze, sem az állaga nem olyan, mint „újkorában”. Mehet a kukába? Nem, nem! Inkább frissítsük fel!
Csak egy kis víz kell neki!
Bizony, méghozzá hideg víz! Lógassuk a retek leveleit hideg vízbe néhány órára, és láss csodát, a rózsaszín gumók újra erőre kapnak. Arra ügyeljünk, hogy csak a levelek kerüljenek a „lébe”, a gumók ne!
Forrás: haushaltstipps.net