Sós gofri – a gofri új arca, amit érdemes kipróbálni
Nemrégiben már mutattunk nektek egy cikket az édes gofrikról, egy finom ötlettel és egy tuti recepttel. Most azonban itt az idő, hogy a gofri új oldalát is felfedezzük: a sós változatokat! A sós gofri izgalmas alternatívája lehet a hagyományos szendvicseknek, meleg reggeliknek vagy akár egy könnyű vacsorának is.

Készíthetjük sajttal, sonkával, zöldségekkel, fűszerekkel – csak a képzeletünk szabhat határt. A sós gofri nagy előnye, hogy tartalmasabb, laktatóbb, és könnyedén variálható az aktuális alapanyagokkal. Akár maradék felvágottal, reszelt sajttal, spenóttal vagy sült zöldségekkel is feldobhatjuk. Így nemcsak finom, hanem praktikus megoldás is egy gyors étkezésre. Ráadásul ugyanúgy percek alatt elkészül, mint az édes testvére, és legalább olyan látványos is. A különböző szószokkal, joghurtos öntetekkel vagy akár egy tükörtojással a tetején könnyen éttermi hangulatot varázsolhatunk az otthoni konyhában. A sós gofri sokoldalúsága miatt remekül illik a hétköznapok rohanásához, de akár vendégváró finomságként is bevethető. Ha eddig csak édesen ismerted, itt az ideje kipróbálni a sós változatát – garantáltan új kedvencet találsz majd benne!
Joghurt és menta – miért ne?
Hozzávalók:
1 adag csicseriborsó
3 db tojás
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg liszt
1 evőkanál citromlé
fél teáskanál köménymag
A mentás joghurt hozzávalói:
17,5 dkg joghurt
2 ág menta
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
fél evőkanál citromlé
só, bors
A hagymát és fokhagymát pucold meg, a petrezselyemmel együtt szeld apróra. Szűrd le a csicseriborsót, majd tedd egy edénybe, add hozzá a hagymákat, petrezselymet, tojást, köménymagot, önts hozzá 2 dl vizet és botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a lisztet, citromlevet és keverj belőle egy sima tésztát, sóval és borssal ízesítsd. Süsd meg a hagyományos módon a gofrikat. A joghurthoz keverd össze a hozzávalókat. Ezzel a joghurttal tálald a még meleg gofrikat.
Forrás: brigitte.de