2016.02.14. 14:07:26 10589 268

Spórolj szénhidrátot! - Könnyű vacsorák
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már február, de még mindig megingathatatlanok vagyunk, már ami az újévi fogadalmunkat, azon belül is a ”Lefogyok!”, illetve az „Egészségesebben élek” részeket illetni. Ha néha nehezen is, de összejön a heti többszöri sport, és az étkezésre is sikerül odafigyelni (úgy általában:-)).

Paradicsom bazsalikommal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paradicsom bazsalikommal

Ha azonban az utóbbin van még mit javítani, esetleg kifogytál az ötletekből ebéd, vacsora terén, adunk néhány ötletet.

Fűszeres krémleves

Ezeket szerezd be hozzá:

  • 1 db karalábé (kb.30-35 dkg)

  • 1 teáskanál „fűszerkeverék” (2-3 csipet koriander és két csipet ceyennebors)

  • 2 db metélőhagyma

  • fél liter zöldséges alaplé

  • 1 teáskanál mandulapehely

  • 2 teáskanál almaecet

  • 7,5 dkg cukorborsó

  • 1 evőkanál krémsajt

  • 2,5 evőkanál apróra vágott fűszer (ízlés szerinti)

A karalábét, póréhagymát felszeljük, majd az alaplében, fél teáskanál fűszerrel megfőzzük. Hozzáadjuk a borsót és körülbelül 10 percig, kis lángon, lefedve megpároljuk. 2 merőkanál lét elveszünk belőle, és lefedve hagyjuk kihűlni a zöldségeket. A kivett levest összekeverjük a krémsajttal, mandulával, almaecettel, fűszerekkel, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd az egészet pürésítjük. Ha kell, még utána ízesíthetünk.

Bazsalikomos töltött paradicsom

  • fél hagyma

  • 2 evőkanál natúrjoghurt

  • 1 evőkanál balzsamecet

  • 2-3 csipet currypor

  • 1 teáskanál folyós méz

  • 2 érett paradicsom

  • néhány szár bazsalikom (de a szárított is megteszi)

  • 70 gramm brie sajt

  • 3 evőkanál olaszos fűszerkeverék

  • só, bors

A hagymát kockázd fel, majd a mézzel, joghurttal, balzsamecettel, sóval és borssal keverd össze. A fűszereket vágd finomra. A paradicsomokat szeld vastag szeletekre és csepegtess rájuk a keverékből. Szórd meg a bazsalikommal és a fűszerkeverékkel, majd rétegezd egymásra a sajt és a paradicsomszeleteket. Hintsd meg a maradék krémmel és néhány fűszerlevéllel.

Tonhalas babsaláta

Hozzávalók:

  • kb. 25 dkg bab (fehér)

  • 30 dkg zöldbab

  • 20 dkg paradicsom (szárított)

  • 12,5 dkg tonhal

  • 10 gramm gyömbér, lehetőleg friss

  • 2 evőkanál balzsamecet

  • 1 evőkanál szójaszósz

  • 1 csomó petrezselyem

  • 2 evőkanál repceolaj

  • chili (lehetőleg chilipehely)

A babot megmossuk, megszárítjuk. A zöldbabot forrásban lévő sós vízben megpároljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot és összepároljuk. Ha megfőtt, a vizet leöntjük róla és lecsepegtetjük. A tonhalról is leöntjük az olajat (de félretesszük!), és kis darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk és finomra vágjuk. A paradicsomszószt, gyömbért, ecetet, olajat, szójaszószt, és a tonhalról leöntött folyadékot összekeverjük. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és a leveleket letépkedjük róla. Az zöldségeket, halat, petrezselymet összekeverjük és 20 percig állni hagyjuk, majd tálaljuk.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy doboz, ezer lehetőség – mit készíthetsz az üres tejesdobozból?

Ki gondolná, hogy az egyszerű tejesdoboz több, mint egy múló csomagolás? A legtöbben automatikusan a szelektív kukába dobjuk, pedig ez a strapabíró, vízálló anyag igazi kincsesbánya az otthoni kreatív újrahasznosításhoz. Egy kis olló, ragasztó, némi festék – és máris új életet lehelhetünk belé. Az újrahasznosítás nemcsak a környezetnek tesz jót, hanem szórakoztató és alkotó tevékenység is, amihez nem kell különösebb kézügyesség.

Sült zöldségek új köntösben – mediterrán hangulat a tányéron

A sült zöldség sokak fejében még mindig a diétás kompromisszum szinonimája – pedig távolról sem kell, hogy unalmas legyen. Egy kevés olívaolaj, néhány illatos mediterrán fűszer és egy krémes mártás segítségével pillanatok alatt olyan fogássá válhat, amit öröm elkészíteni és még nagyobb élmény elfogyasztani. Mutatjuk, hogyan lesz a legegyszerűbb alapanyagokból illatokban és színekben gazdag vacsora.

Bőrápolás belülről – tápláld a szépségedet a tányérról

A szép bőr nem a fürdőszobában kezdődik, hanem a konyhában. Hiába kenjük magunkra a legdrágább krémeket, ha a szervezetünk nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, a bőrünk fakóvá, fáradttá válik. A bőrápolás belülről éppolyan fontos, mint a külső gondoskodás – hiszen amit megeszünk, az végső soron a bőrünkön is látszik.