2018.03.31. 08:25:07 17437 421

Tejberizs, másként – Különleges receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindig bevethető, reggelire, vacsorára, de akár desszertként is, szinte mindenki szereti és az elkészítése sem túl bonyolult, na mi az? Naná, hogy a finom, krémes, tejes tejberizs! Csak egy kis rizs kell hozzá, némi tej, cukor, meg egy fél órácska az időnkből, és már kész is!

Tejberizs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tejberizs

Azt mondjuk nem mondanám, hogy unalmas étel lenne a tejberizs, de néhanapján azért az ember vágyik egy kis változatosságra. És most nem arra gondolok, hogy kakaó helyett mondjuk fahéj vagy valamilyen gyümölcslekvár kerüljön a tejes finomság tetejére. Egész különleges dolgokat ki lehet hozni ebből az egyszerű, de nagyszerű finomságból! Na, most figyelj!

Császármorzsa másként… nagyon másként!:-)

Ki hitte volna, hogy tejberizsből még császármorzsa is készülhet!

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs

  • 2,5 dkg vaj (körülbelül 2 evőkanál)

  • 8 db tojás

  • 1 liter tej

  • 6 dkg kristálycukor (körülbelül 6 evőkanál)

  • fél teáskanál reszelt citromhéj

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 evőkanál porcukor

  • csipet só

  • fahéj

A vaníliás cukrot 3 evőkanál kristálycukorral keverjük össze, adjuk a tejhez és forraljuk fel. Ez után mehet is bele a só, a citromhéj és a rizs, az egészet forraljuk, majd vegyük lejjebb alatta a lángot, hőfokot és nagyjából fél óráig főzzük így, gyakran kevergetve. Ha kész, hagyjuk kihűlni! A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjékből és 3 evőkanál kristálycukorból verjünk kemény habot. A kihűlt tejberizshez keverjük először a tojások sárgáját, majd óvatosan, hogy a hab nehogy összetörjön, a tojások felvert fehérjét. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd öntsük rá a rizses-tojásos masszát. Addig süssük, amíg az alja szépen aranybarna nem lesz, majd fordítsuk meg és a másik felét is süssük aranybarnára. Ha kész, 180 ⁰C-ra előmelegített sütőben még 8-10 percig süssük a „morzsát”. Amikor elkészült, szedjük apró darabokra, és porcukorral meghintve, lekvárral leöntve fogyasszuk.

Kávé? Gyümölcs? Tejberizs? Hogy jön ez össze?

Hát, elég jól!:-)

Hozzávalók:

  • 12 dkg rizs

  • körülbelül 3 dl tejszín

  • 3 dkg cukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 5 dkg reszelt mandula (esetleg mogyoró)

  • 2,5 dl forró kávé

  • csipet só

  • 2 teáskanál kakaó

  • 1,5 doboz konzerves őszibarack

A tejet a mandulával, kakaóval, tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és felmelegítjük. Ha már elég forró a tej, mehet bele a rizs, a kávé és egy csipet só. Az egészet újra felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot és folyamatos kevergetés mellett körülbelül fél óra alatt megfőzzük. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni. Közben lecsepegtetjük a barackot, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A gyümölcsöt és a rizst poharakba rétegezzük és már tálaljuk is! De ha valaki hidegen jobban szereti, le is hűthetjük a hűtőszekrényben.

Forrás: milchreisrezept.de milchreisrezept.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy falatnyi tavasz – illatos, szaftos, üdítően könnyed desszert

A répatorta sokak számára a húsvét egyik kihagyhatatlan süteménye, de ez a változat egészen új élményt ad azoknak is, akik eddig csak a klasszikus verziót ismerték. Szaftos, illatos, enyhén fűszeres, mégsem nehéz – és pont annyira édes, hogy bűntudat nélkül is élvezhető legyen.

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.

Viszket, hámlik, pirosodik: mit tehetünk az ekcéma ellen?

Az ekcéma görög eredetű szó, amely hólyagos bőrelváltozásokat jelöl. Orvosi szempontból bőrgyulladásként vagy dermatitisként is emlegetik, és gyakran egyfajta túlérzékenységi reakcióként jelentkezik. Az allergiás bőrtünetek hátterében olyan gyakran használt termékek állnak, mint a parfüm, testápoló, dezodor, körömlakk vagy egyes gyógyszerek. A nikkel, amely sok bizsuban megtalálható, szintén sűrűn bizonyul kiváltó oknak – a becslések szerint minden tizedik nő érzékeny rá. Mit érdemes még tudnunk az ekcémáról?