Tojáslikőr, tojás nélkül? – Így készül a vegán változat
Habár a tojásnak mind a fehérje, mind a sárgája nagyon is egészséges, és egyáltalán nem árt a koleszterinünknek, sőt, sajnos nagyon is sokan kénytelenek lemondani róla. Sokakról kiderül, hogy valamiért nem tolerálja a szervezetük, ezért kénytelenek száműzni az életükből ezt a vitaminbombát.
Persze, vannak olyanok is, akik nem esznek semmilyen állati eredetű ételt, míg mások inkább csak „divatból” mondanak le a tojásról. Mindegy is, ki melyik tábort erősíti, mert ez a vegán „tojáslikőr” recept mindenki tetszését elnyeri majd.
Vegán tojáslikőr
A következő hozzávalókból isteni itókát készíthetsz:
2 dl mandulatej
1 dl kókusztej
fél vaníliarúd
2 db magozott mandula
6 dkg kesudió
40 ml rum
egy csipet kurkuma
egy csipet kardamom
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
2 teáskanál agavészirup
A kesudiót tedd egy fazékba, önts rá annyit vizet, hogy ellepje és főzd puhára. Az egész művelet körülbelül 2 óra hosszáig tart majd. Ha megpuhult, a rum kivételével a többi hozzávalóval turmixold össze. Ebbe mehet a rum és már kész is. Jéghidegen vagy forrón az igazi. A tetejét érdemes egy kis fahéjjal meghinteni.
Forrás: madame.de