Tojássaláta – Gyors és finom vacsora
A tojás igazi konyhai jolly joker – kicsi, egyszerű, mégis tele van értékes tápanyagokkal. Fehérjében gazdag, gyorsan elkészíthető, és szinte bármilyen formában finom. De mi van akkor, ha egy kicsit kreatívabb formában szeretnénk fogyasztani?

Itt jön képbe a tojássaláta, ami nemcsak egy retró klasszikus, hanem egy isteni, laktató és hűsítő finomság is lehet, különösen a melegebb napokon. Ráadásul nem kell hozzá ünnepi alkalom – húsvéton túl is bőven van létjogosultsága az asztalon! Egy jól elkészített tojássaláta lehet szendvicskrém, előétel, sőt, akár egy könnyű vacsora is. Mivel sokféleképpen variálható, ízlés szerint alakítható, így mindig új élményt nyújthat. Akár piknikre készülsz, akár csak valami gyors és finom ételt dobnál össze, érdemes újra felfedezni ezt a klasszikust. A cikkben mutatunk is egy változatot, amitől garantáltan megjön majd az étvágyad!
A tojássaláta hozzávalói:
8 db tojás
10 dkg joghurt
5 dkg tejföl
5 dkg majonéz
6 db salátauborka
1 teáskanál mustár
1 evőkanál uborkalé
fél csokor metélő- vagy újhagyma
2 ág kapor
só, bors, cukor
A tojásokat 10 percig főzzük, majd hagyjuk, hogy kihűljön és megpucoljuk. A tejfölt, joghurtot, majonézt, uborkalét simára keverjük, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A kaprot, hagymát megmossuk, apróra szeljük. Az uborkát felkockázzuk, a tojásokat apró darabokra vágjuk. Mindent alaposan összekeverünk. Mehet pár órára a hűtőbe, de akár azonnal is fogyasztható.
Forrás: brigitte.de