Töltött csirkemell, ahogy még nem kóstoltad
Megígérhetjük, hogy ennek az ételnek az elkészítése során a konyhád tele lesz csábító fűszeres illatokkal. A csirkemellben főtt töltelék friss spenótot, fetát és pirított diót vonultat fel, amelyek egyesülve egy különleges ízvilágot teremtenek. Az egész ételt pedig megkoronázza a krémes csiperkemártás, amely segítségével egy mindenki által vágyott műalkotást varázsolhatunk az asztalra.
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemellfilé
1 teáskanál fűszerkeverék (só, bors, fokhagymapor, fűszerpaprika)
1 evőkanál olívaolaj
200 g spenót, friss vagy fagyasztott
1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
100 g feta sajt, apróra törve (más, hasonló állagú sajtot is használhatsz helyette)
1/4 csésze pirított dió, durvára vágva
200 g friss csiperkegomba, szeletelve
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
1/2 csésze tejszín
Só és bors ízlés szerint
Friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
Fűszerezd a csirkemellfiléket sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával. Vágj a húson egy hosszanti zsebet, majd tedd félre.
Párold meg a spenótot és csöpögtesd le a levét. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, nyomj hozzá fokhagymát, majd add hozzá a spenótot. Párold néhány percig, majd keverd össze a fetával és pirított dióval. Hagyd hűlni.
Töltsd meg a csirkemellfiléket a spenótos-fetás töltelékkel, majd a zsebeket zárd össze fogpiszkálóval.
Sütés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg a csirkemellet mindkét oldalán, amíg szép aranybarna lesz. Helyezd át a csirkét egy sütőbiztos edénybe, és süsd kb. 20-25 percig.
Csiperkemártás elkészítése:
Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát. Add hozzá a szeletelt csiperkegombát, és pirítsd további 5 percig, amíg a gomba megpuhul. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd addig, amíg a mártás besűrűsödik. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A kész húst helyezd a tányérokra, locsold meg csiperkemártással, majd szórd meg petrezselyemmel, hogy még kívánatosabbá váljon. Rizzsel, krumplival fogyasztható, de önmagában is megállja a helyét. Jó étvágyat!