„Ubisali” – Próbáltad már édes-savanyún?
Az uborkasaláta szinte elengedhetetlen tartozéka a „noki-pöri” ételkombinációnak. Remekül kiegészíti ezt a fogást, ám van, aki „csak magában” is előszeretettel fogyasztja ezt a pofonegyszerű salátát. Tejföllel megbolondítva még finomabb, de ezen a variáción túl is vannak ám lehetőségek!
Az édes-savanyúról nem elsősorban az uborkasaláta jut az eszünkbe, de ez nem kizáró ok, hogy így készítsük el a vasárnapi ebéd mellé a kedvenc salinkat.
A hozzávalók:
2 evőkanál citromlé
4 evőkanál olaj
2 db újhagyma
5 evőkanál pikáns chiliszósz
1 db salátauborka
Az elkészítés pofonegyszerű. Az uborkát hámozd meg, majd szeld karikákra. Az újhagymát szintén pucold meg, karikázd fel. A többi hozzávalóból készíts öntetet, öntsd rá a feldarabolt zöldségekre, keverd össze és már tálalhatod is!
Forrás: essen-und-trinken.de