Ugyanaz az íz, kevesebb szénhidrát! – Így csökkentsd a tészta kalóriatartalmát!
A tésztaételek világszerte népszerűek, hiszen gyorsan és könnyen elkészíthetők, ráadásul szinte végtelen variációban elkészíthetők. Legyen szó egy egyszerű paradicsomos tésztáról, krémes carbonaráról vagy egy gazdag zöldséges rakottról, a tészta mindig remek választás, amit szinte mindenki szeret.
Ugyanakkor, nem árt tudni, hogy a tészták szénhidrát- és kalóriatartalma magas, ami kihívást jelenthet azok számára, akik odafigyelnek az étrendjükre. Szerencsére, egy egyszerű trükkel csökkenthetjük a tészta glikémiás indexét, így élvezhetjük az ízeket anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk az egészségünk rovására. Íme, a titok!
Kezdjük az elején! Először is főzd meg a tésztát a szokásos módon!
Egy kis csavar! Majd hagyd kihűlni… úgy 12-24 órán át!
Aztááááán! Melegítsd újra! De ha meg tudod enni hidegen, az sem baj!
Hogy mi van? A megfőzött, majd visszahűtött tészta, de a rizs, vagy a krumpli szerkezete átalakul hűtés közben, több lesz benne a rezisztens keményítő, ami akár (most figyelj!) 10, azaz tíííz százalékkal csökkentheti az étel kalóriatartalmát!
Forrás: brigitte.de