2023.10.27. 17:48:33 8569 293

Vacsorát, de gyorsan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Annak érdekében, hogy ne az egészségünk „hátán csattanjon” tempós életvitelünk ostorvége, igyekszünk minden lehetőt megtenni. Érthető, hogy egy eseménydús és kihívásokban sem szűkölködő nap után nem mindig érzünk leküzdhetetlen késztetést a konyhában való sürgés-forgáshoz. Szerencsére azonban akad a kreatív gurmanok tarsolyában jó néhány finom vacsora recept, amely gyors és könnyű elkészíthetősége mellett az egészségünkre is pozitív hatást gyakorol. Ezekből csemegézünk most néhányat.

Puliszka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Puliszka

Tepsis puliszka

Ehhez a gyors, finom és egészséges elvárásokat egyaránt teljesítő napzáró ételhez a következő alapanyagok szükségesek: 30 dkg kukoricaliszt, 30 dkg juhtúró, 5 dl zsírszegény tejföl, 1 kanál margarin vagy vaj, só ízlés szerint. Az elkészítéshez kb. 7 dl enyhén sózott vizet felteszünk forrni. Amikor a víz már felforrt lassú kavarás mellett folyamatosan el kezdjük adagolni a puliszka-, azaz a kukoricalisztet. Addig sűrítjük, amíg még folyós állagúnak érezzük, majd egy kivajazott vagy margarinnal kikent aljú hőálló üvegtálba öntünk egy réteget. (Közben ne feledkezzünk meg előmelegíteni a sütőt.)

Az első rétegre juhtúrót morzsolunk és tejfölt öntünk. Ezt a rétegező folyamatot addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A legtetejét pedig gazdagon megszórjuk juhtúróval, majd berakjuk a sütőbe. Amikor már pirosra sült az ételünk, kivesszük, hűtjük, és szeletelve tányérokra helyezzük. Ha szeretjük a sajtot, akkor tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk azzal is. Zöldségekkel és magában is finom és laktatós vacsora. Régen a „másnapos” puliszkát kenyérhelyettesítőként fogyasztották levesek, főzelékek mellé.

Fitnesz saláta

Ezt a finom, rendkívül egészséges és rövid idő alatt elkészíthető salátát szinte bármilyen otthon lévő (főként idény) zöldségekből elkészíthetjük. Természetesen az adagokat is a szájunk ízéhez és az aktuális étvágyunkhoz igazíthatjuk. Íme egy alaprecept: 80 dkg (konzerv) szójacsíra, 30-40 dkg sárgarépa, 20 dkg olajbogyó, 5 dkg mustár, 10 dkg snidling és ugyanennyi póréhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 narancs és egy citrom frissen kifacsart leve, kis adag Worcester-szósz, olívaolaj, őrölt bors és só. A zöldségeket megtisztítjuk, a póréhagymát és a sárgarépát metéltre vágjuk, a citrom- és narancs levét összekeverjük az előkészített olívaolajjal, sóval és borssal. Lassan hozzáadagoljuk a Worcester-szószt és a mustárt is, majd beletesszük az olajbogyókat, az apróra vágott snidlinget és petrezselyemzöldet. A szójacsíra levét leszűrjük és úgy tesszük az edénybe. Legutoljára a metélt póréhagymát és sárgarépát is belekeverjük, és már fogyaszthatjuk is.

Zöldséges tészta olaszos ízvilággal

Ehhez a vegetáriáus tésztás ételhez szükségünk lesz 4 adag főtt tésztára, 1 vöröshagymára, 10-15 dkg csemegekukoricára, ugyanennyi dkg kelbimbóra, zöldpaprikára és zöldborsóra, 2-3 gerezd fokhagymára, ízlés szerint adagolt rozmaringra, oregánóra, kakukk- és szurokfűre (oregánó), sóra és borsra (opcionálisan pedig tehetünk hozzá sajtot és paradicsomszószt is). Olajon dinszteljük üvegesre az apróra vágott hagymát, majd amikor ezzel megvagyunk adjuk hozzá az előkészített fűszereket, a fokhagymát, és öntsük fel vízzel. Jöhetnek a zöldségek is, amiket puhára párolunk. Mindezt ráhelyezzük a kifőtt tésztánkra. Tálaláskor kevés paradicsomszószt, reszelt sajtot is helyezhetünk a tetejére (parmezán, füstölt), és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...