Vörös káposzta és diós saláta: Egy igazán roppanós páros
A vörös káposzta az a zöldség, ami mindig tud meglepetést okozni. Bár sokan csak a klasszikus, párolt változatban ismerik, valójában nyersen is zseniális – főleg, ha egy kis kreativitással bolondítjuk meg. Ráadásul a színe olyan élénk és gyönyörű, hogy már ránézésre is feldobja a napodat.
És mi történik, ha dióval kombináljuk? Valami igazán különleges! A káposzta roppanóssága és a dió krémes textúrája tökéletes egyensúlyt alkot, nem is beszélve arról, hogy ízvilágban is mennyei párost alkotnak. Egy kis balzsamecet, méz és olívaolaj hozzáadásával az egész saláta egy frissítő, ugyanakkor tartalmas fogássá válik.
Ez az étel tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy akár egy ünnepi vacsora mellé. Nemcsak finom, de tele van vitaminnal és energiával is – a vörös káposzta antioxidánsai és a dió egészséges zsírsavai igazi jótékony hatást gyakorolnak a testedre. Szóval, ha valami egyszerű, mégis különleges ételre vágysz, ne habozz kipróbálni ezt az izgalmas salátát!
Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa
60 dkg vöröskáposzta
4 db fokhagyma
2 teáskanál juharszirup
5 evőkanál dióolaj
3 evőkanál dió
4 evőkanál fehérborecet
7 dkg szárított füge
só, bors
Mosd meg a zöldségeket, a fokhagymát pucold meg. A répát szeld csíkokra, a káposztát gyaluld le és keverd össze sóval és ecettel. Kézzel keverd össze az egészet, majd – hogy az ízek összeérjenek – hagyd állni 30 percet. A fügét kockázd fel. Ha ezzel megvagy, a juharszirupból, olajból, sóból, borsból keverj egy öntetet és add hozzá a felkockázott fügét. A diót szeld nagyobb darabokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg. A salátára öntsd rá az öntetet, keverd össze. Szórd meg a tetejét az aprított dióval, és már falhatod is!
Forrás: brigitte.de