2023.10.25. 15:26:00 7734 245

A melegítő ételek varázsa
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor beköszönt a hűvös, szürke idő, semmi sem lehet megnyugtatóbb, mint egy tál meleg, fűszeres étel, amely fokozza a jókedvet és melegen tartja a testet. A melegítő ételek olyan tartalmas kényeztetést nyújtanak, amelyek segítenek leküzdeni a hideget és kényelmes otthon érzést teremtenek. Íme néhány ok, amiért érdemes ezeket felfedezni és elkészíteni.

Chilis leves tacoval - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chilis leves tacoval

Kényelem és hő

Ebben az időszakban az olyan fogások, mint a levesek, pörköltek és különféle tésztaételek, gyakran felbukkannak a konyhában, mivel ezek az ételek nemcsak finomak, de melegítik is a testet. A hőt adó étel egy kényelmes menedék a hideg időben, és az otthon melegét hozza az asztalra.

Gazdag ízvilág

A melegséget adó étkek gyakran gazdagon fűszerezettek, ezek használata segít kiegyensúlyozni és különlegessé tenni a fogások ízét. Például egy erősebben fűszerezett borsóleves vagy chili con carne felébreszti az ízlelőbimbókat.

Hőszabályozás

Nemcsak az ízlelőbimbókat örvendeztethetjük meg ezekkel a fogásokkal, de ezáltal a testünket is melegíthetjük. A fűszeres ételek például elősegítik a test hőtermelését és serkentik a vérkeringést, ami különösen hasznos a hidegebb időben.

Az egészséges összetevők

A melegítő ételek tartalmaznak elégséges mennyiségben zöldségeket, húsokat és egészséges szénhidrátokat, amelyek táplálóak és kedvezőek az immunrendszer számára. A minőségi húsok és a friss zöldségek hozzájárulnak az ételek tápértékéhez és segítenek megőrizni a testünk egészségét.

Közösségi élmény

A melegítő ételek készítését, majd elfogyasztását közösségi élményként is megélhetjük. Az együtt főzés öröme, a gőzölgő étel megosztása a családdal vagy barátokkal hozzáad a kapcsolatok megerősítéséhez és együtt töltött időhöz.

Néhány kedvelt fogás a hidegebb napokra

Nem számít, hogy a gazdag és tartalmas levesek vagy a fűszeres pörköltek híve vagy, az ételvilágban rengeteg melegítő fogás található. Néhány kedvelt példa: minestrone leves, chili con carne, a pörkölt, a curry, a húsleves, a húsos tésztaételek, és még sok más.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.