2023.03.04. 10:51:17 6536 273

Az igazi tavasz még várat magára? – Kényeztesd az ízlelőbimbóid téliesen nyári ízekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Abban nem vagyok biztos, hogy a lenti egyszerű, de nagyszerű smoothie íze csakis télen állja meg a helyét, de az állaga, krémessége (és nem utolsó sorban a kalóriatartalma) miatt valamiért erősen „havas” íz társítható hozzá. Ezzel szemben a vaníliafagyi már a nyarat idézi! Úgyhogy, mielőtt belefognál a nagy tavaszi tisztítókúrádba, dobj össze magadnak egyet!

Házi mogyorókrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi mogyorókrém

Tudjuk, itt a tavasz, csicseregnek a madarak, lekerülnek a vastag, mindent IS eltakaró nagykabátok, úgyhogy ideje odafigyelni arra, hogy kevesebb sütikét, csokikát, ám annál több salátát, sovány húst vigyünk be a szervezetünkbe. De alkalmanként jól esik, sőt, kell is az elcsábulás, illetve kell egy kis löket, hogy neki tudj ugrani a diétának, életmódváltásnak. Ha úgy érzed, számodra ez a plusz egy finom ital formájában tökéletes lesz, mutatunk ehhez egy szuper receptet!

Krémes-mogyorós-Baileys-es – kell ennél több?

Nézzük, mik a csokis-mogyorós smoothie hozzávalói:

  • 3 dl hideg tej

  • 5 dkg összetört mogyoró

  • 15 dkg tejszínhab

  • 40 dkg vaníliafagylalt

  • 1,5 dl Baileys

  • 1 evőkanál cukor

  • 15 dkg mogyorós nugát krém

  • 1 db tojásfehérje

  • olvasztani való csokoládé (körülbelül 2 evőkanálra lesz szükséged a felolvasztás után)

  • csavaros tetejű üvegek a „tálaláshoz”

A következő hozzávalókat dobd egy mixerbe: tej, mogyorókrém és a Baileys, majd alaposan turmixold össze. Most mehet hozzá a fagyi, amivel megintcsak mixeld össze. Ha alaposan összekeverted, tedd hűvös helyre. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd tedd egy lapostányérba. A mogyorót egy serpenyőben pirítsd aranybarnára, add hozzá a cukrot és szintén oszlasd el egy tányéron. Most jöhet a poharak kidekorálása: mártsd a poharak szélét először a tojásfehérjébe, majd a tört mogyoróba. Gusztusos réteg keletkezik így a pohár szélén. A csokit vízgőz felett olvaszd fel. Ha megvan, egy hosszabb kanál segítségével csepegtess apró pacákat az üvegpohár aljára. Amíg nem dermedt meg a csokoládé az pohár alján, forgasd meg úgy, hogy a pohár falára is jusson a finomságból! Néhány perc erejéig tedd „hűvösre” a poharakat, majd töltsd meg a hűtőben pihenő mogyorós finomsággal. Tejszínhabbal a tetejét, némi olvasztott csokival megbolondítva tálald!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...