Az igazi tavasz még várat magára? – Kényeztesd az ízlelőbimbóid téliesen nyári ízekkel!
Abban nem vagyok biztos, hogy a lenti egyszerű, de nagyszerű smoothie íze csakis télen állja meg a helyét, de az állaga, krémessége (és nem utolsó sorban a kalóriatartalma) miatt valamiért erősen „havas” íz társítható hozzá. Ezzel szemben a vaníliafagyi már a nyarat idézi! Úgyhogy, mielőtt belefognál a nagy tavaszi tisztítókúrádba, dobj össze magadnak egyet!
Tudjuk, itt a tavasz, csicseregnek a madarak, lekerülnek a vastag, mindent IS eltakaró nagykabátok, úgyhogy ideje odafigyelni arra, hogy kevesebb sütikét, csokikát, ám annál több salátát, sovány húst vigyünk be a szervezetünkbe. De alkalmanként jól esik, sőt, kell is az elcsábulás, illetve kell egy kis löket, hogy neki tudj ugrani a diétának, életmódváltásnak. Ha úgy érzed, számodra ez a plusz egy finom ital formájában tökéletes lesz, mutatunk ehhez egy szuper receptet!
Krémes-mogyorós-Baileys-es – kell ennél több?
Nézzük, mik a csokis-mogyorós smoothie hozzávalói:
3 dl hideg tej
5 dkg összetört mogyoró
15 dkg tejszínhab
40 dkg vaníliafagylalt
1,5 dl Baileys
1 evőkanál cukor
15 dkg mogyorós nugát krém
1 db tojásfehérje
olvasztani való csokoládé (körülbelül 2 evőkanálra lesz szükséged a felolvasztás után)
csavaros tetejű üvegek a „tálaláshoz”
A következő hozzávalókat dobd egy mixerbe: tej, mogyorókrém és a Baileys, majd alaposan turmixold össze. Most mehet hozzá a fagyi, amivel megintcsak mixeld össze. Ha alaposan összekeverted, tedd hűvös helyre. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd tedd egy lapostányérba. A mogyorót egy serpenyőben pirítsd aranybarnára, add hozzá a cukrot és szintén oszlasd el egy tányéron. Most jöhet a poharak kidekorálása: mártsd a poharak szélét először a tojásfehérjébe, majd a tört mogyoróba. Gusztusos réteg keletkezik így a pohár szélén. A csokit vízgőz felett olvaszd fel. Ha megvan, egy hosszabb kanál segítségével csepegtess apró pacákat az üvegpohár aljára. Amíg nem dermedt meg a csokoládé az pohár alján, forgasd meg úgy, hogy a pohár falára is jusson a finomságból! Néhány perc erejéig tedd „hűvösre” a poharakat, majd töltsd meg a hűtőben pihenő mogyorós finomsággal. Tejszínhabbal a tetejét, némi olvasztott csokival megbolondítva tálald!
Forrás: miss.at