Bolondítsd meg a sütőtököt almával – Vagy fordítva!
A sütőtök és az alma külön-külön is igazi őszi kedvencek, de együtt még izgalmasabb ízkombinációt alkotnak. A sütőtök krémes édessége és az alma friss, enyhén savanykás zamata tökéletes harmóniát teremt mondjuk egy finom levesben.
Ez a párosítás nemcsak ízletes, de tápláló is, így ideális választás, ha valami egyszerre melengető és egészséges ételre vágyunk a hűvös napokon. A fűszerezés is variálható: egy kis fahéj, gyömbér vagy szerecsendió pedig még inkább kiemeli a két alapanyag ízvilágát.
Szerezd be a hozzávalókat, és készítsd el villámgyorsan ezt a finom levest!
80 dkg hokkaido tök
2 evőkanál olívaolaj
4 dl zöldséges alaplé
1,5 dl tejszín
1 db savanykásabb alma
4 evőkanál citromlé
15 dkg fehér hagyma
fél teáskanál curry
só, bors
A hagymát pucold meg, és vágd csíkokra. A tököt, almát mosd meg, hámozd meg, szeld kockákra. A hagymát olajon pirítsd meg, add hozzá a curryport, majd mehet bele a tök, az alaplé és még fél liter víz. Ízesítsd sóval, borssal, majd körülbelül 20 percet hagyd közepes lángon főni. Ezek után mehet bele a savanykás alma, amivel 10 percig főzzük. Ha kész, öntsd bele a tejszínt, ízesítsd a fűszerekkel, citromlével, az egészet pürésítsd, majd rottyantsd össze és már kész is!
Forrás: essen-und-trinken.de