Ebéd? - Mit szólnál egy egyszerű és különleges salátához?
Ugyan a nyár már tovaszállt, de nincs miért csüggednünk: az ősz megannyi finomsággal vár minket! Ízletesebbnél ízletesebb gyümölcsök várják, hogy elfogyasszuk őket, illetve, hogy valami igazán finomat készítsünk. Hát, akkor rajta, legyen a főszereplő most a körte!
A körte mellett pedig a brokkoli, annak is inkább a törzse, vagyis a középső, vastagabb része, ami általában mindig a kukában landol… Pedig nem kellene, mert egy kis trükkel akár egy finom sali alapja is lehet. Mondjuk, mint ezé itt!
Brokkolis-körtés-fetás saláta pillanatok alatt!
Hozzávalók:
fél deciliter olívaolaj
fél kg brokkoli, leginkább a törzse
20 dkg feta sajt
1 db körte
rukkola levelek, illetve a brokkoli levelei
1 citrom leve
4 evőkanál dió
1 teáskanál méz
só, bors
Mosd meg, hámozd meg a körtét, illetve a brokkoli törzsének külső részét is hámozd le egy erősebb hámozó segítségével. Ha ezek megvannak, továbbra is marad a főszerepben a hámozó, hiszen ezzel kellene vékony csíkokat szelned a brokkoliból és a körtéből is. De ha van sajtszelőd, azzal is lehet! Közben az olajból, citromléből, mézből sóval és borssal készíts öntetet, majd forgasd bele a körte és brokkoli csíkokat! Végül a sajtot tedd tányérra, halmozd mellé, vagy rá a salátából és szórd meg dióval, rukkolával, fűszerekkel!
Forrás: brigitte.de