2021.05.02. 08:23:10 10827 276

Egyszerű és egészséges saláta receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy tűnik végre végleg visszavonul a tél, és átadja helyét a tavasznak. Halkan jegyzem meg, ennek épp itt volt az ideje, dideregtünk eleget. Most már amiatt főhet a fejünk, hogy hány hetünk maradt rendesen felkészülni a bikiniszezonra. Mindenkit megnyugtatok, még nem maradtunk le semmiről, de azért gyorsan kezdjünk el visszaszámolni és tervezni. Nem árt feleleveníteni az információkat, hogy milyen egészséges ételeket kell fogyasztanunk ahhoz, hogy a legjobb formánkat hozzuk az idei nyárra. Én most a saláta receptekbe vetettem bele magamat. Máris írom, hogy mit találtam.

Ízletes saláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ízletes saláta

A saláták valódi lényege és haszna, hogy megfelelő vitamin- és energia- mennyiséget biztosítanak a szervezetünk számára, de fölösleges terhek és hízlaló adalékok nélkül. Szénhidrát nélkül vagy minimális, lassan felszívódó szénhidráttal is el lehet őket készíteni, attól függően a nap melyik szakaszában szeretnénk elfogyasztani azokat. Kiváló reggeli a nap indításához, egyszerűen elkészíthető egy laza ebédhez, de az estét is remekül lezárhatjuk egy könnyű salátával. Én most a három napszaknak megfelelő receptajánlatot gyűjtöttem ki. Nézzük, hogyan állíthatjuk össze a heti étrendünket, ha salátával szeretnénk valamelyik étkezésünket kiegészíteni.

Reggeli gyümölcsös csirke saláta

Hozzávalók (kis adaghoz): 1 db alma, 5 dkg feta sajt, 1 szelet csirkemell filé, fél marék rukkola, só és bors, pár csepp citromlé, egy kevés zsiradék a sütéshez, egy evőkanálnyi olívaolaj

Elkészítés: a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk és a zsiradékon megpirítjuk. Az almát felszeleteljük, és eltávolítjuk a magházát. Az almát és a rukkolát salátástálkába tesszük és meglocsoljuk a kevés citromlével, hogy az alma ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a megpirított csirkét. A fetát a tetejére morzsoljuk és meglocsoljuk az olívaolajjal.

Egyszerű ebéd: diétás tésztával készült csirkesaláta

Hozzávalók (egy adaghoz): 5 dkg teljes kiőrlésű vagy szénhidrát-csökkentett tészta, 2 szelet csirkemell filé, néhány szál újhagyma, 3-4 db koktélparadicsom, 1-2 csipet só, egy kevés bazsalikom.

Elkészítés: a tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük. Még ne legyen teljesen puha, amikor lezárjuk alatta a tűzhelyet, lefedve hagyjuk egy-két percet puhulni. Szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni. A csirkemellett megsütjük, vagy megfőzzük és apró csíkokra vagy kockákra vágjuk. Feldaraboljuk a paradicsomot. Felaprítjuk a hagymát. A saláta hozzávalóit egy kis salátástálba tesszük. Megszórjuk kevés sóval és bazsalikommal. Igény szerint hozzáadhatunk olívaolajat vagy a kedvenc saláta öntetünket.

Könnyű tavaszi saláta vacsorára grillezett sajttal

Hozzávalók (egy adaghoz): 1 csomag hónapos retek, 1 szál újhagyma, 1 nagy evőkanál natúr joghurt, 1 evőkanál finom borecet, 5 dkg grillezhető sajt, 1 gerezd fokhagyma, kevés só és igény szerint bors, 1 evőkanál olívaolaj.

Elkészítés: a retket és az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A joghurtot összekeverjük a borecettel és a fűszerekkel. A fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük, és bekenjük vele a grillsajt mindkét oldalát. Egy teflon serpenyőt kevés olajjal felforrósítunk, és a sajt mindkét oldalát aranyszínűre pirítjuk. A joghurtos öntetet összekeverjük a zöldségekkel, és a grillezett sajttal tálaljuk.

Mindenkinek jó étvágyat, és tudatos, kellemes tervezést, időtöltést kívánunk a tavasz hátralévő időszakára!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...