2023.09.12. 11:15:00 7891 261

Eljött a változások ideje! Szervezd át az életet minden téren!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A változás állandó, és a változás akkor tartós, ha belülről fakad rá az igény. Ugye, hogy mekkora igazságok ezek a szinte már közhelyes megállapítások? Amennyiben úgy érzed, nem vagy a helyeden, vagy hiányzik az egyensúly az életedből, keress belső motivációt önmagad és életed újra alkotásához!

Környezetbarát életmód - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Környezetbarát életmód

A motivációs trénerek és életmód tanácsadók gyakran próbálják rávezetni a vendégeiket arra, hogy találják meg azt az utat az életükben, amely társadalmilag is hasznos hatással jár együtt. Mivel minden - jó és rossz - tettet egyaránt a szeretet hoz létre, érdemes innen kiindulnunk. Hogyan élhetünk úgy, hogy szeretteink és önmagunk jóléte úgy valósulhasson meg, hogy közben nem ártunk másoknak, és a környezetünknek?

Amint bent, úgy kint!

Egy tanulmány szerint az emberek azért nem képesek lényeges változásokat elérni, mert túl fáradtak (testileg vagy lelkileg) ahhoz, hogy a terveiket a gyakorlatban is megvalósíthassák. Ezért először én azon munkálkodnék, hogy visszatérjen az életerőm, méghozzá így: Vess véget a fáradtságnak!
Ha ismét energikusak vagyunk, kezdjük el kizárni az úgynevezett „felesleges zajokat” az életünkből! Ne foglalkozzunk olyan dolgokkal, amikre nincs valós ráhatásunk, és hagyjuk abba a mások életében történő vájkálást (pletyka és ítélkezés)! Ehelyett igyekezzünk elsajátítani egy, a céljainkat támogatni képes minimalista életmódot, sokat tanulhatunk erről a svéd lagom életstílus tanulmányozása révén.
A szemléletváltás természetesen akkor fog sikerülni, ha következetesek vagyunk. Az ehhez szükséges önfegyelem a tévhitekkel ellentétben tanulható!
Amennyiben felkeltette figyelmünket a közösségépítés fontossága, hasznos iránymutatást ebben a könyvben szintén olvashatunk róla.

A lelki mellett testi egészségünk is fontos!

Elegendő energiánk akkor lesz, ha megfelelően tápláljuk a szervezetünket. Sokunknak okoz gondot az optimálás hidratáltság vagy a kiegyensúlyozott táplálkozás kialakítása, majd fenntartása. a lelki terhek lerakása mellett testünk tehermentesítésére is fordítsunk figyelmet! Hogy belső szerveink és izületeink ne legyenek túlterhelve, alkalmazzunk olyan praktikákat, amelyek hozzájárulnak az egészséges fogyáshoz. Az elhízás és a túlsúly sajnos különösképpen jellemző a magyar lakosságra, vegyük komolyan a veszélyeit!
A testmozgás ugyancsak fontos, és állítólag a legjobb már reggel túl esni a sporton. Ha időhiányban szenvedünk, akkor is eleget tehetünk ennek a kötelezettségünknek egy mikroedzés formájában, vagy motiváció hiányában keressünk társaságot az edzéshez. A szerelmünkkel együtt történő sportolás ráadásul a kapcsolatukat is erősíthetik.

Gyógyítsuk be a Föld sebeit!

Amennyiben úgy gondolkodunk, hogy mi csupán egy-egy cseppje vagyunk a tengernek, és a mi szokásaink nem osztanak vagy szoroznak, hatalmas tévedésben élünk!
A jó példa azért is különösen fontos, mert ezáltal alakulhat ki legmélyebben a következő generációk környezettudatosabb életvitele. Tehát gondolkodjunk el, hogyan lehet még fenntarthatóbb az otthonunk:
- komposztálás
- vizeink védelme - természetes mosószerek és tisztítószerek használata
- élelmiszerpazarlás megállítása révén.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...