Ettél már petrezselyem-krémlevest? - Most fogsz! Mutatjuk a receptet!
Bevallom, nálunk a petrezselyemgyökér inkább ízesítésként szolgál a levesekbe, mintsem az lenne a fő attrakció. Remek ízt ad mindennek, legyen szó egy finom vasárnapi húslevesről, vagy éppen egy „mindent bele” zöldséglevesről. És azt tudtad, hogy remek krémleves is készíthető belőle?
Bizony, méghozzá nem is akármilyen, úgyhogy mutatjuk is a hozzávalókat, hogy még ma meglephesd ezzel a családot:
40 dkg petrezselyemgyökér
8 dkg hagyma
8 dl hús- vagy zöldségleves alaplé
1 dl fehérbor
4 dkg vaj
2 dl tejszín
1 db gránátalma
20 szál petrezselyemlevél (ennek híján a szárított is megteszi)
2 evőkanál mandula
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál dijoni mustár
szerecsendió
só, bors
A hagymát tisztítsd meg, kockázd fel. A petrezselyem gyökerét szintén mosd majd pucold meg, és szeld körülbelül fél centiméteres darabokra. A hagymát pirítsd meg zsiradékon, majd add hozzá a petrezselymet és néhány percig ezzel is pirítsd. Öntsd rá a fehér bort, majd mehet rá az alaplé. Főzd az egészet 20-25 percig, amíg a petrezselyemgyökér meg nem pirul. A mandulát pirítsd meg egy serpenyőben zsiradék nélkül. A petrezselyemleveleket szedd le a szárról, mosd meg, és szeld nagyobb darabokra. A gránátalmát pucold meg, majd magjait távolítsd el. Ha a petrezselyemgyökér megpuhult, add a leveshez a tejszínt, majd az egészet pürésítsd. Ha kész, mehet bele az összevágott petrezselyemlevél is, amivel szintén pürésítsd a levest, hogy szép, élénkzöld színt kapjon. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével, mustárral. Pirított mandulával és gránátalma maggal megszórva tálald.
Forrás: essen-und-trinken.de