2019.10.05. 18:33:39 10380 304

Ez aztán a tökös saláta! – Bolondítsd meg almával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába a hűvösebb idő, hiába érkezett el a nehezebb ételek időszaka, azért ilyenkor is megkívánunk egy finom salátát. Minél színesebb, annál jobb. Minél őszibb, annál változatosabb! Ennél a tökös-almás salátánál ősziesebb ízvilágú salátát nemigen lehetne most elképzelni!

Sütőtök és alma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütőtök és alma

Szerezzük be a hozzávalókat és készítsük el tüstént!:-)

  • 1 db kisebb méretű hokkaido tök

  • 2 savanykásabb alma

  • 1 db vörös cikória saláta

  • 3 dl sárgarépalé

  • 1,5 dl almalé

  • 1 db narancs

  • 10 dkg madársaláta

  • 1 csokor metélőhagyma

  • 6 evőkanál mogyoróolaj

  • 5 dkg mogyoró

  • 2 teáskanál koriandermag

  • 1 teáskanál chilipehely

  • 5 evőkanál repceolaj

  • 3 evőkanál citromlé

  • 5 evőkanál fehérborecet

  • só, bors

A koriandert nagyobb darabokra összetörjük, hozzáöntjük a répa- és az almaléhez. Egy csipet sót dobunk bele, majd közepes lángon kb. negyed óra alatt összeforraljuk. Leszűrjük egy szitán és hagyjuk kihűlni.

A tököt mossuk meg, szárítsuk meg, majd hámozzuk meg, a magját távolítsuk el és vágjuk 2-3 centiméter vastag hasábokra, vagy 3-4 centiméteres kockákra.

A narancs levét nyomjuk ki, majd a chilivel, sóval repceolajjal keverjük össze. Öntsük a levet a tökdarabokra, majd keverjük össze. Hagyjuk állni körülbelül 20 percig, közben sűrűn kevergessük meg.

A cikóriát és a madársalátát mossuk meg, szárítsuk meg és szárítsuk meg. A mogyorót vágjuk nagyobb darabokra, majd pirítsuk meg, zsiradék nélkül. Közben a tök mehet a 180 ⁰C-ra előmelegített sütőbe, ahol 15-20 percig süssük.

Az almákat pucoljuk meg, magházukat távolítsuk el és szeljük kisebb darabokra. Mehet rá a citromlé, valamint egy kevés a sárgarépás dresszingből, majd némi só és bors. Keverjük hozzá a mogyoróolajat is. A tököt vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni. Ha rendben van, keverjük össze az almával.

A cikóriát, madársalátát, almát, tököt tegyük tányérokra, locsoljuk meg a sárgarépás dresszinggel. Mehet rá a metélőhagyma, pirított mogyoró és a jó étvágy!:-)

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...